Tomaattikeitto saa samettisen luonteensa leivästä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Italialainen tomaattisoppa
Ainekset
1/2
purjo
1
miedohko chilipaprika
3
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(à 400 g) tomaattimurskaa
3
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
3
reilua viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
1
rkl
punaista pestoa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
(suolaa)
Tarjoiluun
100
g
raastettua pecorinoa tai ricottaa
2
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Huuhtaise purjo ja leikkaa se ohuiksi, noin 2 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa chili noin 2–3 mm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota purjosilppua ja chiliä kattilassa öljyssä muutama minuutti.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja sokeri kattilaan. Anna keiton kiehahtaa. Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne keittoon. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 min.
- Mausta pestolla, pippurilla ja yrteillä. Suolaa ei välttämättä tarvita. Soseuta sauvasekoittimella. Annostele lautasille. Viimeistele juustolla ja oliiviöljyllä.