Kesäinen perunasalaatti maistuu hedelmäisen raikkaalta.
Perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ½ ruokalusikallista suolaa sekaan. Keitä perunoita noin viisi minuuttia.
- Valele esikeitetyt perunat sitruunaoliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Grillaa tai paista pannulla, kunnes perunat ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita ja rapeita.
- Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Silppua sipuli. Valuta ja halkaise aurinkokuivatut tomaatit, artisokansydämet ja mansikat.
- Kokoa salaatti vadille. Valuta päälle kastikkeeksi oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.