Gluteenittomat juustosarvet maistuvat parhaiten heti uunista tultuaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kappaletta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Juustosarvet
Ainekset
Taikina
3,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
perunajauhoja tai maizenaa
3
dl
juustoraastetta
2,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
125
g
voita
2
dl
kermaviiliä
Täyte
1
kpl
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
Pinnalle
1
kpl
kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä tai juustoraastetta
Työvaiheet
- Sekoita kuiva-aineet ja pehmeä voi. Lisää kermaviili ja nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 2–3 osaan. Kauli taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä ympyröiksi. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä ensin neljään osaan ja sitten vielä neljään osaan.
- Sekoita rikottu muna ja juustoraaste. Levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle kolmiolle ja rullaa kolmio sarveksi. Nosta sarvet leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
- Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoa pian paistamisen jälkeen tai lämmitä sarvet ennen tarjoilua.
Vinkki! Täytteen sekaan voi pilkkoa myös palvikinkkua.