Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Mausteinen kurpitsakeitto
Ainekset
1 1/2
kg
butternut- tai talvikurpitsaa (700 g valmista kurpitsasosetta)
1
iso sipuli
2
isoa valkosipulinkynttä
1/2
rkl
raastettua, tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
tilkka
öljyä kuullottamiseen
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
400
g
kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Leikkaa kurpitsat kuuteen osaan, poista siemenet ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.
- Kaavi kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Kuullota silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääriraaste pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna sekä jeera ja kuumenna hetken aikaa sekoittaen. Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.