
Kun pizzataikina saa levätä jääkaapissa vuorokauden, se saa upean aromikkaan maun. Täytteeksi riittävät juusto, tomaatti ja salvia.
Laiskan leipurin pizza
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja anna liueta. Alusta jauhoseos veteen. Peitä taikina ja anna seistä 10 min. Kaada taikina leivonta-alustalle ja vaivaa puolelta toiselle 10 s ajan. Peitä taikina ja anna seistä 10 min. Tee tämä 4 kertaa. Laita lopuksi peitetty taikina kylmään vuorokaudeksi.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa. Siirrä taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois.
- Jaa taikina 5 osaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Anna pohjien kohota peitettynä noin 10 min.
- Viipaloi sillä aikaan mozzarellat. Lado mozzarellat ja muutama puolitettu kirsikkatomaatti pohjan päälle. Lisää lopuksi salviaa makusi mukaan. Älä laita mozzarellaa ihan taikinan reunoille tai lisää sitä liikaa, sillä juusto leviää nopeasti uunissa.
- Paista pizzoja uunin koosta riippuen 2–3 erässä. Siirrä pizzat leivinpaperin päällä kuumalle pellille. Paista pizzoja noin 10–15 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Rouhi lämpimän pizzan päälle mustapippuria ja ripottele päälle hyvää oliiviöljyä ja halutessasi tilkka sitruunamehua.