Jos jaksaisin, käyttäisin useammin leivonnassa ruskistettua voita. Se antaa leivonnaisiin ihanan pähkinäisen ja tumman maun. Tämä omenaleipä on makea, aivan kuin banana bread mutta se on tehty omenoista. Leipä on todella kostea ja herkullinen.
Omenaleipä ruskistetulla voilla
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leipävuoka tai halutessasi vuoraa se leivinpaperilla.
- Murskaa pekaanipähkinät ja paahda niitä kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa, kunnes ne tummuvat mutta eivät pala. Ota sivuun.
- Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka niin kauan (muutamia minuutteja), että voi kuplii ja alkaa pikkuhiljaa muuttua tummaksi (se myös vaahtoaa). Anna viilentyä hetki.
- Sekoita voi kulhossa sokerien ja kananmunien kanssa.
- Lisää jauhot, sooda ja kaneli ja sekoittele, kunnes taikina on tasainen. Lisää crème fraiche (ja calvados), vanilja, omenakuutiot ja pekaanipähkinät. Taikina on paksua tässä vaiheessa.
- Nostele taikinaa voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista uunissa tunti. Anna viilentyä 20 minuuttia ennen kuin leikkaat ensimmäisen palan. Syö sellaisenaan tai voin tai Philadelphia-juuston kera.