Tämä helppo thai tyylinen ruoka menee keittona tai kastikkeena. Kanan tilalla voit käyttää lohta, rapuja tai pelkkiä kasviksia.
Tom ka tahnaa ja kalakastikettä löytyy hyvin varustetuis ruokakaupoista tai Etnisistä marketeista. Limetin lehtiä taitaa saada vain pakasteena etnisistä kaupoista. Tässä kuva tahnasta http://www.viivoan.fi/tuote/tom-ka-paste-400g-lobo/8850030190590/
Kookoskana
Ainekset
Työvaiheet
Pilko broilerinfileet paloiksi, voit käyttää myös suikaleita mutta valuta niistä mahdollinen neste pois.
Pilko sipuli ja reiluiksi paloiksi. Puolita sienet ja kirsikkatomaatit.
Lämmitä muutama rkl kookosmaitotölkin päällä olevaa paksua kookosmaitoa wokkipannussa tai suuressa kasarissa.
Lisää pannulle Tom Ka tahna ja "sulata" se kookosmaidon sekaan. Jos et halua kovin vahvaa laita tahnaa 30g.
Lisää sipuli ja kasvikset pannulle ja kuulota niitä hetki tahnassa( ei vielä sieniä/tomaatteja)
Lisää kookosmaito, limetinlehdet ja kiehauta. Lisää kanat ja hetken päästä sienet ja tomaatit.
Jos haluat tehdä tästä keiton lisää vettä tässä vaiheessa kookosmaitotölkillisen verran.
Sammuta liesi ja lisää kalakastike ja sitruunamehu.
Älä keitä enää, muuten kastike voi juoksettua. Kantta ei myöskään kannata valmistuksen aikana käyttää, se voi myös aiheuttaa juoksettumisen.