Maukas lohipasta tuo kesän lautaselle vuodenajasta riippumatta.
Kirjolohi on tärkein Suomessa kasvatettu kalalaji ja yksi suomalaisten suosikkikaloista ruuanvalmistuksessa. Suomessa kasvatettu kirjolohi eroaa muualla Euroopassa kasvatetusta kalasta erityisesti tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän vuoksi.
Suomessa kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia on onnistuttu vähentämään tuntuvasti, ja suomalainen verkkoallaskasvatettu kirjolohi löytyykin kiertovesikasvatetun kirjolohen kanssa kalaoppaan vihreältä listalta. Muualla Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisi kuitenkin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas/
Kirjolohi-kesäkurpitsa-pasta
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja silppua purjo. Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla kauniin värisiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kuullota purjoa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma ja sinihomejuusto, raastettu sitruunankuori ja -mehu. Tarkista maku.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Leikkaa kala kuutioiksi. Ripottele hieman suolaa kalan päälle ja paista kevyesti. Sekoita kastike pastan joukkoon ja nostele annoksen päälle kala- ja kesäkurpitsapaloja. Viimeistele tuoreella basilikalla, persiljalla ja mustapippurilla.