Lehtikaalicalzonet
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita suola, jauhot ja öljy joukkoon. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Tee täyte pohjan kohotessa. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja hienonna lehdet. Jos käytät pekonia, kuutioi se pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita kaali, (pekoni) ja valkosipuli pannuun ja kuullota 3–4 minuuttia öljyssä käännellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele vuohenjuusto joukkoon. Lisää parmesaani ja mausteet. Sekoita.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota siitä muotilla ympyröitä (Ø n. 12 cm). Levitä jokaiselle ympyrälle 3–4 tl ranskankermaa. Lusikoi lehtikaalitäytettä ympyrän keskelle. Taita puolikuiksi tai nipistele sauma keskelle piiraan päälle.
- Paista 250-asteisen uunin keskitasossa pelti kerrallaan 12–15 minuuttia tai kunnes calzonet ovat kypsiä.
Vinkki! Jos taikinaa jää yli, paista se uunissa leipätikuiksi. Ne maistuvat vastapaistettuina esimerkiksi salaatin kanssa.