MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kaisa Liski kokkaa sinisimpukoita.
Sinisimpukat valkoviinissä
Ainekset
Työvaiheet
Pese sinisimpukat runsaassa kylmässä vedessä. Poista parrat ja hieta ja heitä pois kuolleet simpukat, eli rikkoontuneet tai sellaiset, jotka jäävät auki kun niille antaa kevyen luunapin. Laita simpukat ilmavasti jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat simpukoiden liemipohjan.
Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuutioi kirsikkitomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää tomaattikuutiot sipuleiden joukkoon öljyyn. Pehmennä hetken ja lisää sitten valkoviini. Anna kiehahtaa ja lisää valutetut simpukat. Sulje kannella ja keitä 6-8 minuuttia, ravistaen kattilaa välillä.
Lisää lopuksi kerma ja pippuri. Viimeistele yrteillä.