Mallikeisarinna Laila Snellman tarjoaa tattirisoton kanssa rapeaksi paistettuja kampasimpukoita. Kokonaisuuden viimeistelee ihana yrttinen voikastike.
Tattirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita risotosta. Hienonna sipuli. Kuumenna kanaliemi kasarissa ja pidä lämpimänä. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulit, kuullota pehmeiksi.
- Lisää pannuun risottoriisi ja tatit, jotka on puristettu liotusvedestä. Säästä tattiliemi. Paistele hetken, kunnes riisien pinta on kuultavaa ja lisää valkoviini. Kiehauta ja alenna lämpöä. Anna viinin hiljalleen porista ja imeytyä riiseihin hämmennellen risottoa kevyesti puulusikalla.
- Lisää seuraavaksi halutessasi sieniliemi tai kauhallinen kanalientä. Jatka rauhallista hämmentelyä ja aina kun neste on imeytynyt riiseihin, lisää kauhallinen lientä.
- Kun risottoriisit ovat juuri ja juuri kypsiä mutta niissä on vielä hammastuntumaa, lisää hienonnettu persilja, parmesanjuusto sekä sopivasti voita, jotta risottoon tulee kaunis kiilto ja täyteläinen maku. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Valmista kampasimpukat. Hienonna yrtit. Kuivaa kampasimpukoiden pinnat talouspaperilla. Mausta ne suolalla. Lämmitä tilkka öljyä pannulla kuumaksi. Paista kampasimpukat rapeiksi molemmin puolin, noin 20 sek. / puoli. Nosta sivuun.
- Valmista voikastike. Lisää voi pannulle ja anna sulaa ja kuohahtaa. Mausta tuoreilla yrteillä, sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.
- Valele kampasimpukat yrttiöljyllä ja tarjoa risoton kanssa.