
Simppeli japanilainen seesamipinaatti sopii loistavasti alkupalaksi tai lisukkeeksi, kylmänä tai lämpimänä.
Seesamipinaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kattilassa. Yhdistä kulhossa kylmä vesi ja jääpalat. Laita pinaatit kiehuvaan veteen ja ryöppää nopeasti 1 minuutti. Siirrä pinaatit heti jääveteen ja anna jäähtyä hetki. Valuta pinaatit siivilässä ja purista käsin ylimääräinen vesi pois.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla 1 minuutti ja nosta sivuun. Mittaa 2 rkl paahdettuja sieniä mortteliin (säästä 1 rkl annoksiin koristeeksi) ja hienonna siemenet.
- Yhdistä kulhossa murskatut siemenet, soijakastike, siirappi, makea riisiviini ja seesamiöljy. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita pinaatit kastikkeen joukkoon ja nosta tarjoiluastiaan. Ripottele päälle loput seesaminsiemenet.