
Kasvikset pellille ja uuniin paahtumaan! Lopputuloksena on ihanan rapsakat kasvikset ja kevyesti ruskettunut lämmin feta.
Lämmin fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuutioi fetajuusto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipulit. Viipaloi fenkoli ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois.
- Levitä vihannekset, fetakuutiot, viinirypäleet ja oliivit laakeaan uunivuokaan.
- Purista sitruunanmehu pieneen kulhoon. Lisää öljy ja etikka sekä oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteseos tasaisesti vihannesten joukkoon.
- Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia.
- Lohko tomaatit neljään osaan ja lisää ne paistokseen. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
- Lisää basilika paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista.
Oo kuulostaapa hyvältä!! Mietin vain, että voisiohan fenkolin korvata jollain toisella kasviksella...? Se kun ei ole ihan lemppari. ;)
Oli maukasta, kiitos tästä reseptistä.
652