Osta kerralla koko viikon raaka-aineet. Tee viikon vegesuora ja käytä ylimääräinen aika kevätauringossa ulkoillen.
Maanantaina lämmittävä curry
Hauduta vihreä alku viikolle. Kuullota sipulit pannussa, lisää joukkoon valmis currytahna, mausteet ja kookosmaito. Hauduta ruusukaalit kastikkeessa. Keitä lisukkeeksi rikottuja ohrahelmia tai täysjyväriisiä, jota löytyy myös vartissa kypsyvinä tuotteina.
Tästä löydät ruusukaalicurryn ohjeen.
Tiistaina pannu kuumaksi
Näihin porkkanafrittereihin ei tarvita kuin muutama aines: puoli kiloa meheviä porkkanoita, tuoretta inkivääriä, munia ja jauhoja. Silppua joukkoon kourallinen vihreää, jos ikkunalaudalla on ruukku basilikaa, korianteria tai lehtipersiljaa. Gluteenittomiksi pihvit muuttuvat, kun vehnäjauhot korvaa perunajauhoilla.
Tästä löydät porkkanafritterien ohjeen.
Keskiviikkona lautasellinen keittoa
Linssikeitto on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä runsaasti. Appelsiinin ja juustokuminan ryydittämä maku vain terästyy, kun keittoa lämmittää seuraavana päivänä lautasellisen eväslounaaksi. Jos oikein innostuu, kannattaa höysteeksi surauttaa tehosekoittimessa tahinitahna.
Tästä löydät appelsiinin maustaman tomaatti-linssikeiton ohjeen.
Torstaina on pannukakkupäivä
Pannukakun salaisuus on pussillinen lehtipinaattia. Pellin sijaan pannaritaikinan voi kumota reunalliseen uunivuokaan, joka on peltiä pienempi noin 40 cm x 30 sentin kokoinen. Silloin pannarista tulee paksumpi ja entistäkin mehevämpi. Tarjoa pannarin kanssa paistettuja herkkusieniä tai perinteisemmin puolukkasurvosta.
Tästä löydät pinaattipannukakun ohjeen.
Perjantaina pastaperjantai
Ovikello soi! Ei haittaa, vaikka ystävä piipahtaisi ruoka-aikaan. Purkki artisokkia ja kourallinen parmesaania tekee pastasta sen verran hienostuneen, että yllätysvieraskin innostuu herkuttelemaan.