
Paahda valkosipuli pannulla, sekoita joukkoon kerma ja pesto: täyteläinen ja maukas soosi on valmis.
Kermainen pestopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet.
- Paahda ensin pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Laita sivuun.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kokonaisia valkosipulinkynsiä keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että kynnet ruskistuvat ja pehmenevät. Muussaa kynnet suoraan pannulle haarukalla tai paistinlastalla.
- Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lusikoi joukkoon pesto ja keitä kastiketta kasaan 3 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Laita pasta veteen ja keitä 8 minuuttia. Siivilöi pasta ja kumoa se lämpimän kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin.
- Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja raasta joukkoon parmesaania.
Vielä kun tähän lisää kevyesti höyrytetyt parsakaalin nuput sekaan niin on hyvää!
Todella hyvää ja helppoa valmistaa. Parmesaanin tilalla käytettiin maailman parasta juustoa eli kotimaista Juustoportin Vuohen Grand Reserveä. Ensi kerralla testataan sitruunamehun kera, niin saadaan hieman raikkautta. Myös smetanan rippeet sopivat kastikkeeseen. Oli herkullista! 😋
Ihana pasta! Lisäsin pinnalle myös hiukan rapeaksi paistettua pekonirouhetta ja tuoretta basilikaa. NAM!
hyvä resepti! laitoin vähän enemmän pestoa ja se tosiaan kannatti. herkullista tuli ja perhekin tykkäsi 🫶