Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Onko banaanileipä leipä vai kakku? Joka tapauksessa se on ihana aamu- tai välipala. Ja helppo valmistaa myös gluteenittomana!

Gluteenittomuustrendi on tuonut paljon uusia jauhoja markkinoille. Kauppoihin on ilmestynyt esimerkiksi kookos-, manteli- ja kikhernejauhoja. Keliaakikoille tämä on hyvä uutinen, ja meille muille hauskaa vaihtelua leivontaan. Itse valmistan banaanileivän sunnuntaisin, jotta minulla olisi kätevä ja mahtava aamupalaleipä, jota riittää melkein koko työviikon ajaksi. Leipä jopa paranee seistessään parisen päivää.

Banaanileipä on paitsi ihana aamupala, myös kätevä tapa pelastaa banaanit, jotka ovat menossa pilalle. Käteväkin se on: kiireisenä arkiaamuna voit napata palan ilman päällystettä mukaan, mutta samaa kakkua pystyt myös nauttimaan lauantaiaamuna vaikkapa dulce de lechen ja marjojen kera!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
75 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton banaanileipä

Ainekset

5
(kypsää) banaania
2
dl
kauramaitoa
0,5 +
dl
+ 1 rkl mantelivoita
4
dl
kaurajauhoa
0,5
dl
kookosjauhoa
1
dl
kookossokeria
2
tl
leivinjauhetta
0,5
dl
rypsiöljyä
1
maustemitta
vaniljajauhetta
3/4
dl
manteleita
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata kolmasosa suklaasta eli 50 gramaa suklaata vesihauteessa. Kuori kaksi banaania ja laita ne leivinpaperille. Sivele sulatettu suklaa banaanien päälle ja anna kovettua hetki jääkaapissa. Murskaa sillä aikaa kolme banaania haarukalla, ja lisää niiden joukkoon maito, sokeri, öljy ja puoli desiä mantelivoita. Sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti banaaniseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan. Painele jääkaappikylmät suklaabanaanit varovasti taikinaan ja lisää loput päälle taikinasta.
  3. Hienonna mantelit ja loput suklaasta rouheeksi. Ripottele ruokalusikallinen mantelirouhetta sekä hienonnettu suklaa kakun päälle. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoilua.

Kommentit (5)

kauravesi

Pieni huomautus reseptinlaatijoille.

Kauramaitoa ei ole olemassakaan, vain kaurajuomaa.

Maito nimitystä saa käyttää vain maidosta joka on peräisin lehmästä tai vaikka vuohesta.

Kasveista tehdyt juomat ovat juomia ei maitoa, eihän soijajuomakaan ole soijamaitoa kuten monesti kuulee sanottavan.

Toinen asia on mantelivoi, jota ei ole olemassakaan, parempi käyttää mantelilevite-sanaa, silla mantelivoi ei sisällä lainkaan voita, eikä voi siis olla mitenkään voita.

Vierailija

Missä vaiheeessa tuo ohjeen rypsiöljy laitetaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, rypsiöljy lisätty valmistusohjeeseen, kiitos huomiosta :)

Yst. Venla / Soppa365

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mikä suklaa käy tähän, maidoton tietenkin mutta olisiko tarkempaa tietoa että mikä toimii? lisäksi kysyn, onko tuo kookosjauhe jotenkin olellinen (mitä tekisin lopuilla kookosjauheella?). kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.