
Pikkupizzoissa maistuu tatti niin pohjassa kuin pinnassakin.
Pikkupizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pohjataikina. Yhdistä vehnäjauhot, jauhetut tatit, hiiva, sokeri ja suola. Lisää vesi ja alusta taikinaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Pyöräytä taikina palloksi, peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia. Jos haluat nopeuttaa kohotusta, laita kulho lämpimällä vedellä täytettyyn altaaseen.
- Valmista tomaattikastike. Pese ja lohko tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa, puserra valkosipulinkynnet öljyyn ja kuullota hetki. Lisää tomaattilohkot, sokeri ja suola ja hauduta kastiketta 20–30 minuuttia. Mausta etikalla ja mustapippurilla ja nosta jäähtymään.
- Esivalmistele pizzojen täytteet. Paloittele kukkakaali. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä kukkakaalipalat pehmeiksi. Valuta kukkakaali siivilässä, mutta ota keitinvesi talteen. Soseuta kaali. Lisää keitinvettä soseeseen sen verran, että saat siitä pehmeää. Mausta sose suolalla.
- Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja mozzarellat. Raasta parmesaani.
- Leivo pizzapohjat. Jaa taikina 8 osaan ja kauli tai painele taikinapalat pieniksi pizzapohjiksi. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Pyöräytä lusikalla ½ rkl tattiöljyä kullekin pohjalle. Levitä tomaattikastike öljyn päälle. Jaa tattiviipaleet, tomaatit ja mozzarellat pizzoille. Annostele kukkakaalisosetta täpliksi ja ripottele parmesaaniraastetta pinnalle. Paista pizzoja uunissa 5 minuuttia.
- Anna pizzojen jäähtyä hetki. Mausta mustapippurilla, koristele rucolalla ja tarjoa tattiöljyn kanssa.