Tämä kaalilaatikko on paitsi vegaaninen, myös maailman helpoin, sillä koko seos esikypsennetään yhdessä paistokasarissa. Kokeile! Mehevä ja herkullinen kaalilaatikko maistuu myös lapsille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo
Vegaaninen kaalilaatikko
Ainekset
1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
tummaa soijarouhetta
1 1/2
dl
ohrahelmiä
8-9
dl
vettä
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
makeaa chilikastiketta
2
tl
yrttisekoitusta (esim. provencen)
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
(1/2
dl
kuivattuja karpaloita)
Vuokaan
2
rkl
maidotonta margariinia
Päälle
2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
maidotonta margariinia
(Pinnalle
1/2
dl
kuivattuja pehmeitä karpaloita)
Työvaiheet
- Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista 5 minuuttia pöyhien kaalia kahdella lastalla.
- Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. (Lisää lopuksi halutessasi karpalot.)
- Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l) maidottomalla margariinilla. Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Vinkki! Kaalista irtoaa eri määrä kosteutta riippuen vuodenajasta. Lisää vettä tarvittaessa kypsentämisen aikana.
Tosi hyvää on!
Vai vielä chiliä kaalilaatikkoon! Kaalilaatikko on hyvää ilman lihaa, ilman soijarouhetta. Vegaanista ja halpaa kunhan muistaa pitkän kypsytysajan uunissa. Puolitoista tuntia ja 180 astetta. Nam.
200 astetta.
Tämä on erittäin hyvä ohje, olen tehnyt monta kertaa!
Chiliä ihmettelevä: tietysti kaalilaatikkoon voi laittaa makeaa chilikastiketta. Moni laittaa tummaa siirappia ja mikäli pitää chilistä niin miksi sitä ei voisi laittaa kaaliruokaankin