Pulleita ravunpyrstöjä, majoneesia ja yrttejä.
Rapuhodarit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pikkelöidyt kasvikset (ks. ohje alla).
- Kuori ravunpyrstöt. Mausta ravut soijakastikkeella ja chiliöljyllä.
- Tee sämpylöihin viilto, älä halkaise sämpylöitä kokonaan, jotta ne on helpompi täyttää. Voitele sisukset reilusti majoneesilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes leipä on rapeaa.
- Täytä lämpimät leivät valutetuilla, pikkelikasviksilla ja ravuilla. Mausta yrteillä, kevätsipulilla ja pippurilla.
Pikapikkelöidyt kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin liemi. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri ja etikka. Kiehauta seos. Ota pois liedeltä, lisää suola ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi, ohuiksi suikaleiksi. Huuhtaise retiisit ja kurkku. Viipaloi ohuiksi paloiksi.
- Lisää kasvikset jäähtyneeseen liemeen. Sekoita hyvin. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Voit myös tehdä kasvikset etukäteen. Ne säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
(6 annosta, 15 + maustuminen 30 min)