
Viherpizza on nimensä mukaan kokonaan vihreä: pizza päällystetään tomaattikastikkeen sijasta pestolla, täytteinä on on vihreitä kasviksia ja loppusilauksena vihreä salaatti.
Katso pizzapohjan resepti täältä!
Viherpizza
Ainekset
Työvaiheet
1. Valmista ensin pizzapohja. Lämmitä uuni 250-asteiseksi.
2. Tee rucolakastike joko morttelissa tai blenderissä. Aloita kuorimalla valkosipulit. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori puolikkaasta sitruunasta. Kokoa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta mortteliin ja hiero tahnaksi. Jos kaikki rucola ei mahdu kerrallaan, lisää sitä vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Jos käytät blenderiä, sekoita kaikki kerralla.
3. Valmistele täytteet. Pilko parsakaali nupuiksi ja puolita ne. Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja siivuta. Leikkaa jalapeno ohuiksi siivuiksi. Irrota lehtikaalit lehtiruodista ja laita kulhoon. Lisää öljy ja pyöräytä lehtikaaleja öljyssä.
4. Kauli pizzapohja ohueksi ja levitä rucolakastike. Lisää parsakaalit, kesäkurpitsat ja jalapenot. Paista pizzaa 8 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
5. Levitä kypsän pizzan päälle salaattia ja basilikan lehtiä. Nostele lusikalla juustonokareita ja hummuskasoja päälle. Valmista toinen pizza samalla tavalla.