Juureksista, lehtikaalista ja kotimaisesta ohrasta valmistuu värikäs arkikasvisruoka, jonka voi tarjota niin lämpimänä kuin kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Ohra-juurespannu
Ainekset
2 1/2
dl
ohrasuurimoita tai -helmiä
vettä
2
isoa punajuurta
3
porkkanaa
100
g
lehtikaalia
1
punasipuli
2
rkl
rypsiöljyä
200
g
fetajuustoa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä ohra.
- Kuori ja paloittele punujuuri ja porkkana. Siirrä juurespalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Paloittele kaali. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipulia pannulla öljyssä parin minuutin ajan. Lisää lehtikaali ja paista noin viisi minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.
- Sekoita pannulle kaalin joukkoon ohra ja juurekset. Mausta sitruunan mehulla, hunajalla ja maun mukaan suolalla ja pippurilla. Murenna joukkoon fetajuusto.
- Tarjoa lämpimänä pannuruokana tai kylmänä salaattina.