klo 11:10 | 17.1.2018

Klassikko lisäkkeenä tunnettu Hasselbackan perunat muuntuvat nyt palsternakoiksi! Erittäin yksinkertainen ohje, mutta kuitenkin jotakin uutta ruokapöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Hasselbackan palsternakat
Ainekset
2
palsternakkaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
viipale
mallasleipää (esim. Maalahden limppua)
muutama oksa
tuoretta timjamia
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja halkaise palsternakat pitkittäin.
- Aseta ne leikkuupinta alaspäin ja viillä poikittain ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka, kuten hasselbackan perunoita valmistettaessa.
- Laita palsternakat uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle tilkka vettä. Peitä foliolla. Esikypsennä uunissa puoli tuntia.
- Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Sekoita kulhossa hunaja, öljy ja mausteet. Raasta leipäviipale. Sivele esikypsennetyt palsternakat hunaja-öljyseoksella ja ripottele leipämurut pinnalle. Jatka kypsennystä toiset 30 minuuttia tai kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Viimeistele tuoreella timjamilla.
Reseptiluettelosta puuttuu ainesosia
Kiitos huomiosta, resepti on nyt täydennetty kuntoon.