klo 12:10 | 23.4.2018

Supermaukas vegebolognese haudutetaan juureksista ja härkiksestä. Parmesaanin sijaan annos viimeistellään paahdetuilla, rouhituilla pähkinöillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Vegebolognese
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
porkkanaa
1/2
selleri
1
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kasvislientä
1
laakerinlehti
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa tai agavesiirappia (jos haluat tehdä ruoasta vegaanisen)
2
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis Original)
Lisäksi
3/4
dl
saksanpähkinöitä
300
g
täysjyväpastaa
Työvaiheet
- Hienonna sipulit ja chili. Kuori porkkana ja selleri. Raasta karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia öljyssä paistokasarissa 5 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
- Lisää kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatteja kevyesti pannulla esim. puuhaarukalla. Lisää kaikki loput aineet Härkistä lukuun ottamatta. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin puoli tuntia.
- Keitä pasta kypsäksi suoalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä pienemmiksi.
- Lisää Härkis kastikkeeseen ja kuumenna kastike vielä kertaalleen. Annostele pastaa ja kastiketta lautasille ja ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.