Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Kotitekoinen nutella hieman kaupassa myytävää rouheampaa, mutta maku on entistä taivaallisempi. Vähän aineksia, suuri palkinto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Itse tehty nutella

Ainekset

5
dl
hasselpähkinöitä
200
g
maitosuklaata (tai taloussuklaata)
1
prk
kondensoitua maitoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
(1 tl kookosöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda pähkinöitä noin 10 minuuttia. Tarkkaile pähkinöitä, että ne eivät pala.
  2. Kuori hasselpähkinät hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Kaikkia kuoria ei tarvitse saada irti.
  3. Kaada kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi, sitten jauheeksi ja lopulta pähkinävoiksi. Kärsivällisyyttä: tässä kestaa muutama minuutti.
  4. Sulata suklaa mieholla lämmillä tai vesihauteessa. Sekoita kondensoitu maito ja hunaja (sekä kookosöljy) suklaan joukkoon.
  5. Lisää suklaaseos tehosekoittimeen pähkinävoin joukkoon ja anna koneen käydä, kunnes tahna on tasaista. Nutella säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

 

Kommentit (7)

Vierailija

Mitä voi käyttää kondensoidun maidon tilalle, että tulee laktoositon?

Vierailija

Moi, tehtiin tätä maitosuklaasta, mutta tuli aivan liian vaaleaa. Onneksi iso kasa kaakaojauhetta pelasti asian. Suosittelen ehdottomasti tekemään tummaan suklaaseen.

Lisäksi pähkinöitä voisi paahtaa vähän pitempään uunissa, niin tulee paahdetumpi maku.

Vierailija

Ja vielä muillekin, että 5dl kokonaisia hasselpähkinöitä on noin 300g. Helpottaa kaupassa pussien ostamista. :)

Vierailija

Kondensoitua maitoa on kahta mallia. Ohjeissa olisi hyvä mainita, kumpaa tarkoitetaan.

Osta sitä

Ja kaupasta saa oikeaa nutellaa.

Lorditar

Eihan Nutellaa voi tehda itse, koska se on teollinen tuote ja Ferreron tuotemerkki. Yhta hyvin voisi vaittaa omaavansa reseptin Fazerin SIniseen tai HK:n Kabanossiin.

Tama resepti on hasselpahkinasuklaalevitteelle.

Vierailija

Ripaus suolaa tekee tästä vielä maukkaanpaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
On vaikea keksiä ruokaa, joka olisi muuntuvaisempi kuin pyttipannu. Kun jääkaapista löytyy eilisiä perunoita, on jo pitkällä. Vegaaninen nduja antaa pyttikseen hyvän makutujauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nduja-pyttipannu

Ainekset

1
l
keitettyjä varhaisperunoita
noin ½
l (200 g)
herneenpalkoja
2
kesäsipulia varsineen
180
g
revittyä tofua tai tofupaloja
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
rypsiöljyä
VEGAANINEN NDUJA
12
aurinkokuivattua tomaattia
2–3
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3
valkosipulinkynttä
1–2
Chiliä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(vaaleaa) siirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vegaaninen nduja. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja öljy sauvasekoittimen myllyyn. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Paloittele myös chili ja poista siemenet halutessasi. Lisää valkosipulit, chilit, savupaprikajauhe, etikka ja siirappi joukkoon. Soseuta sileäksi. Lisää tomaattien öljyä tarvittaessa.
  2. Paloittele keitetyt perunat ja riivi herneet. Suikaloi sipulit ja hienonna varret.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä ensin tofut. Siirrä syrjään ja lisää perunat. Paista välillä käännellen, kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Lisää suikaloidut sipulit, herneet ja haluamasi määrä ndujaa. Laita tofut takaisin pannulle ja paista noin minuutti.
  5. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja mausta mustapippurilla. Koristele halutessasi rucolalla.