
Ranskalainen klassikko croque madame on leipä, joka täytetään kinkulla ja juustolla. Päälle paistetaan kananmuna.
Croque Madame -kerrosleipä
Ainekset
Työvaiheet
1. Aloita valmistamalla bechamel-kastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ripotellen ja sekoita puuhaarukalla. Kun voi-jauhoseos kuplii, lisää maito koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna porista 10 minuuttia. Sekoittele, ettei kastike pala pohjaan. Lisää juustoraaste viimeiseksi.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä 4 leipäsiivua pellille leivinpaperille ja voitele dijonsinapilla. Asettele leiville juustosiivuja ja kinkkua. Nosta uuniin ja paista 5 minuuttia. Ota ulos uunista ja lisää toiset leipäsiivut kansiksi. Lusikoi päälle bechamel-kastiketta. Laita takaisin uuniin vielä 7 minuutiksi.
3. Leipien ollessa uunissa aloita munien paistaminen. Kuumenna pannu keskilämmöllä, lisää öljy ja riko kaksi munaa pannulle. Paista valkuainen kiinteäksi, mutta jätä keltuainen löysäksi. Paista loput munat.
4. Nosta leivät lautasille ja asettele paistetut munat päälle. Viimeistele suolalla ja pippurilla.