Simaan käytetään sellerinlehtiä, jolloin maku on kevyen makea ja tyylikäs.
Sellerisima
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo sellerinlehdet hyvin ja pane ne tilavaan astiaan. Kiehauta vesi ja kaada se lehtien päälle. Sekoita sokeri joukkoon. Kuori ja viipaloi sitruuna ja sekoita simaan. Anna siman jäähtyä haaleaksi.
- Liuota hiiva pieneen simatilkkaan ja sekoita simaan. Anna käydä huoneenlämmössä pari vuorokautta eli jonkin verran pitempään kuin tavallinen sima.
- Siivilöi, pullota ja pane kylmään. Sima on valmista parin vuorokauden kuluttua.
Saisiko pientä tarkennusta ohjeeseen: Alkutekstin mukaan simaan tulee pari kourallista varsisellerin lehtiä, mutta tarveainelistan mukaan niitä tulee puoli litraa tiiviisti mittaan painettuna. On melkoinen ristiriita!
Hei, kiitos palautteesta! Se oli tosiaan hiukan epämääräinen tuo pari kourallista. Otimme sen pois, sillä ainesosaluettelossa on oikea määrä. Hyvää vapunodotusta! T:Soppa365 toimitus