Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.

Tämä kahvipöydän kuningatar on taattu show stopper. Taivaallisten marenkipohjien väliin nostetaan kuohkeaa mango- ja sitruuna-limerahkatäytettä. Kruunukseen pavlova saa eksoottisia hedelmiä ja kukkia – vaikkapa omasta puutarhasta. Vaikka marengilla on vaikean maine, sen tekeminen on yllättävän helppoa, ja tämä kakku on kelpo syy kokeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
1 h + 2 h marenkien paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lime-mangopavlova

Ainekset

Marenki
6
munanvalkuaista
3
dl
sokeria
Täytteet (mango- ja sitruuna-lime)
4
dl
vispikermaa
2
tl
sokeria
2
prk (a´200 g)
Arla Keittiö Mangorahkaa
2
prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
1
ruukku
minttua
Koristeluun
Eksoottisia hedelmiä, esimerkiksi:
1
mango
1
pithaya
1
kiivi
1
kiwano
3
passionhedelmää
1
pionin kukka (leikattu varsi folioon käärittynä)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla tai 125 asteeseen tasalämmöllä.

Erottele munista valkuaiset puhtaaseen isoon kulhoon. Katso, ettei yhtään keltuaista mene joukkoon ja kaikki välineet ovat kuivia.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeähuippuiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan, kokoajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis vaahto pysyy kulhossa sitä kallistettaessa.

Levitä valkuaisvaahdosta pelleille, leivinpapereille kolme pyöreää kiekkoa (Isolle pellille mahtuu kaksi marenkipohjaa vierekkäin.), jotka ovat halkaisijaltaan n. 20 cm ja 2 cm paksuja. Kuivata marenkeja kaksi tuntia kiertoilmassa 100 asteessa, kunnes ne ovat kovia ja tuntuvat kevyiltä ja irtoavat leivinpaperilta helposti.

Tasalämpöisessä uunissa paistettaessa, laita lusikka uuniluukun väliin niin, että luukku jää hieman rakosilleen ja paista marenkeja 2 tuntia. Aseta pellit mahdollisimman keskitasolle. Marengit eivät kohoa paistaessa.

Tee täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa puolet kermasta mangorahkan joukkoon ja sekoita loppu kerma sitruuna-limerahkan joukkoon.

Hienonna minttua noin 1 desilitran verran ja sekoita sitruuna-limerahkan joukkoon.

Aseta pavlovan pohja tarjoiluastialle, kaada sitruuna-limetäyte  pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Aseta täytteen päälle toinen pohja tiiviisti, varovasti painaen ja kaada sen päälle mangotäyte. Levitä tasaiseksi. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi ja paina kevyesti.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua kuutioiksi ja viipaleiksi leikatuilla hedelmillä. Valuta päälle passionhedelmän siemeniä. Viimeistele kukalla. Suojaa kukan leikattu varsi foliolla, etenkin jos kukka ei ole syötävä. 

Huom! Pavlovaa kannattaa leikata terävällä veitsellä kakkulapion sijaan.

Vinkki: Jos marenkipohjien tekoon ei ole aikaa, voi pavlovaan käyttää valmiita marenkipohjia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.