klo 7:43 | 21.9.2018

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo
Anne Mattilan tomaattikeitto
Ainekset
noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa
Työvaiheet
- Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
- Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
- Soseuta ja lisää kerma.
Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.