Uuden sadon punajuuret houkuttavat leipomaan makuhermoja hivelevän suolaisen piirakan.
Punajuuri-fetapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi täytteen punajuuret. Mausta viipaleet hunajalla, etikalla, timjamilla ja suolalla. Kypsennä viipaleita 200-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla uunipellillä noin puoli tuntia.
- Kuutioi voi taikinakulhoon. Lisää vehnä- ja grahamjauhot sekä suola. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka (ø 24 cm).
- Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi, hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Painele levy piirasvuokaan ja pistele haarukalla. Nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Sekoita kerma, munat, suola ja mustapippuri keskenään.
- Esikypsennä piirakkapohjaa uunin alatasossa noin 12 minuuttia.
- Lado paistetut punajuuret esikypsennetylle pohjalle.
- Ripottele fetajuusto päälle.
- Valuta päälle kerma-munaseos.
- Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa 20–25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.