Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Hitaasti hauduttelemalla kaalilaatikosta tulee ihanan pehmeä ja mukavan makea syksyn hitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko

Ainekset

1
dl
ohrasuurimoita
400
g
jauhelihaa
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
rkl
siirappia
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
3–4
dl
lihalientä
Pinnalle
2
rkl
voita
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ruskista jauheliha kahdessa erässä voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipulia isossa kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  5. Sekoita kaalin joukkoon jauheliha, ohrasuurimot, siirappi, meirami ja suola.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Laita pinnalle muutama voinokare ja ripottele päälle korppujauhoja.
  7. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla pari tuntia. Jos laatikko uhkaa tummua liikaa, peitä kannella tai foliolla tai laske uunin lämpötilaa.
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Samettisessa linssipadassa on makeaa paprikaa ja meheviä munakoisopaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssipata

Ainekset

1
munakoiso
1
paprika
1–2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
tl
juustokuminaa
1
tl
kardemummaa
3
dl
punaisia kuivattuja linssejä
4–5
dl
vettä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio (vegaaninen)
½
sitruuna
1
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
(chililastuja)
1
dl
persiljaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Pilko munakoiso ja paprika. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna puolet öljystä pannulla. Paista munakoiso- ja paprikapaloja pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Kumoa kasvikset kulhoon odottamaan.
  3. Lisää pannulle loppu öljy. Kuullota siinä sipulit. Lisää juustokumina ja kardemumma. Hauduta minuutti.
  4. Huuhtele linssit ja lisää joukkoon. Lisää 4 dl vettä, tomaattipyree, liemikuutio, puristettu sitruunanmehu, hunaja, suola ja maun mukaan chiliä.
  5. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  6. Sekoita munakoisot ja paprikat joukkoon. Hauduta 5–10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Edullinen ateria. Broilerin paistileikkeistä haudutettu pata ja riisi ovat täydellinen kaksikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Pesto-broileripata

Ainekset

1
rs (n. 600 g)
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1
rs
ruskeita herkkusieniä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
½
dl
punaista pestoa
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
mustapippuria rouheena

Työvaiheet

  1. Leikkaa paistileikkeet kolmeen osaan. Lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna puolet öljystä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää broileripalat ruskistumaan muutamassa erässä. Kumoa broilerit hetkeksi lautaselle.
  3. Lisää loppu öljy, herkkusienet, sipulit ja valkosipulit pataan. Paista muutama minuutti. Kippaa broilerit takaisin pataan.
  4. Kumoa mukaan tölkki kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Mausta liemi pestolla. Lisää suola, rosmariini ja mustapippuri.
  5. Hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia.

Vinkki! Korvaa herkkusienet suppilovahveroilla. Paista pari desiä pakastettuja suppilovahveroita sipulien kanssa tai lisää desilitra kuivattuja sieniä kypsymään liemen joukkoon.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mac & cheese on amerikkalainen lohturuokaklassikko, jota lapsetkin rakastavat. Pastan muodolla ei ole väliä, mutta penne toimii aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaroni & juusto

Ainekset

400
g
pastaa
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
300
g
cheddarjuustoraastetta
2
prk (á 2 dl)
ruokakermaa
2
dl
keitinlientä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun valutat pastan, ota talteen 2 desilitraa keitinlientä.
  3. Leikkaa varsiparsakaalista kuivat kannat pois. Leikkaa varret pieniksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret ja kukinnot.
  4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon keitinvesi ja runsaat puolet juustoraasteesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita pasta ja varsiparsakaalit isossa uunivuoassa. Kaada kastike joukkoon ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

Vinkki! Ohje toimii myös ilman varsiparsakaalia tai niin, että joukkoon lisää paahdettuja pekonikuutioita. Käytä siihen kaikki jääkaapin juustokannikat.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Moussaka on kreikkalaisille kuin makaronilaatikko meille: perinteistä lohturuokaa ihanimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 MIN + 50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Moussaka

Ainekset

2
(á 300 g) munakoisoa
3
jauhoista perunaa
½
dl
oliiviöljyä
Juustokastike
¾
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
3
dl (1 ps á 150 g)
mozzarellaraastetta
ripaus muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
400
g
karitsan jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua minttua
3
laakerinlehteä
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista munakoisojen kannat ja leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi.
  2. Kuumenna uunin grillivastus. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sipaise pintaan oliiviöljyä. Grillaa uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Varo, ettei leivinpaperi osu grillivastukseen. Säädä uuni sitten 175 asteeseen.
  3. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon liha ruskistumaan. Sekoita ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Tee juustokastike. Mittaa vehnäjauhot kattilaan. Lisää maito muutamassa erässä samalla sekoittaen. Hauduta pari minuuttia. Lisää juustoraaste, muskottipähkinä ja suola.
  5. Levitä noin 25 x 30 sentin kokoiseen uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, jauhelihakastiketta ja perunaviipaleita. Kaada päälle juustokastike.
  6. Kypsennä noin 50 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.