Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 201 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpoin tapa maustaa broileri on hieroa kuivamausteet lihan pintaan. Tässä nopeassa salaatissa broileri saa makua sitruunankuoresta ja yrteistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kanasalaatti

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
rkl
öljyä
2
tl
Provencen yrttisekoitusta
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Salaatti
1
pkt (200 g)
versoparsakaaleja eli broccolineja
2
pientä (à 200 g) kesäkurpitsaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
rkl
öljyä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
versosekoitusta (Mimis)
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  1. Kaada broilerifileiden pakkauksesta neste pois. Mittaa rasiaan fileiden päälle öljy, yrttisekoitus, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Hiero mausteet fileisiin. Anna maustua vajaan tunnin peitettynä huoneenlämmössä.
  2. Huuhdo kasvikset. Puolita versoparsakaalit pitkittäin. Viipaloi kesäkurpitsat.
  3. Paahda cashewpähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Siirrä lautaselle.
  4. Lisää pannulle öljyä. Paista broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi keskilämmöllä. Paistoaika on noin 5 minuuttia/puoli. Kypsyyden näet halkaisemalla fileen paksuimmasta kohdasta. Nosta fileet ja niistä irronnut liemi lautaselle.
  5. Lisää öljyä. Paista versoparsakaalit ja kesäkurpitsat nopeasti molemmin puolin melko kovalla lämmöllä. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä versoparsakaalit ja kesäkurpitsat vadille. Leikkaa broilerit vinoviipaleiksi ja nostele ainesten päälle. Kaada päälle broilerin paistamisesta irronnut mausteliemi. Levitä päälle cashewpähkinät ja versoseos. Viimeistele sitruunamehulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö helppoa vaihtoehtoa joulukinkulle? Valkoviinin ja sinapin terästämän kastikkeen kanssa tarjottu possunfilee sopii tarkoitukseen mainiosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dijonin possu

Ainekset

700
g
porsaan sisäfileetä
¾
tl
suolaa
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rosmariininoksaa
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
jauhettua maustepippuria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa filee ja poista kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee noin 1½ cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Hienonna rosmariininlehdet.

  3. Kuumenna voi pannussa ja ruskista possuviipaleita pari minuuttia molemmin puolin. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.

  4. Lisää salottisipulit ja valkosipuli pannuun. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes voi ja viini sekoittuvat.

  5. Lisää rosmariini, sinappi ja maustepippuri. Laita possuviipaleet takaisin pannuun. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  6. Ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lämmitä kastike mutta älä anna sen kiehua, jotta ranskankerma ei erotu. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.