klo 10:41 | 20.10.2016
Mikko Kuustosen lounaalla Vain elämää -ohjelmassa syödään kevyttä hyvää: grillatuista kasviksista koottu salaatti, jonka maustaa rucolapesto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Grillattu kasvissalaatti
Ainekset
varhaisperunoita
naattiporkkanoita
tuoretta parsaa
endiivin lehtiä
kapriksia
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
rucolapestoa (ks. ohje alla)
Koristeeksi
rucolaa tai viinisuolaheinää
retiisiviipaleita
Työvaiheet
- Valmista ensin rucolapesto (ks. ohje alla).
- Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Keitä porkkanoita ja parsoja vedessä noin 2 minuuttia.
- Lohko perunat. Pyörittele perunalohkot, kasvikset ja endiivin lehdet rucolapestossa ja grillaa kuumassa grillissä hetki.
- Asettele grillatut kasvikset lautaselle, pirskottele päälle rucolapestoa. Ripottele päälle kapriksia ja hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja. Koristele salaatti yrteillä ja retiisiviipaleilla.
Rucolapesto
Ainekset
2
pnt
rucolaa
1/2
valkosipulinkynsi
50
g
parmesaania
50
g
pinjansiemeniä
noin 4
dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Hienonna rucola. Raasta puolikas valkosipulinkynsi ja parmesaani.
- Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta.