Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Joulupöydän klassikkokala sopii myös piiraaseen! Tee joko perinteinen kannellinen pie, tai pyöräytä pohjasta ja superhelposta lohi-kermaviilitäytteestä suloisia annoskokoisia avopiiraita. Tämän voit myös pakastaa vierasvaraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Graavilohipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
150
g
voita
½
tl
suolaa
dl
kylmää maitoa
Täyte
200
g
graavi- tai kylmäsavulohta
2
dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
1
rkl
hienonnettua tuoretta tilliä tai ½ tl kuivattua
pieni ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä maito. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee täyte. Kaada kermaviili kulhoon, sekoita kananmunat, tilli, suola ja pippuri joukkoon. Paloittele lohi ja lisää täytteeseen.
  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  4. Jaa taikina kahtia. Kauli toisesta puolikkaasta jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuinen pohjalevy. Painele taikinalevy vuokaan (⌀ 26 cm). Tasoitareuna.
  5. Kauli ylijääneestä taikinasta hieman vuoan halkaisijaa suurempi kansitaikina. Jos haluat, koristele se taikinakuvioilla ja jätä sivuun odottamaan.
  6. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja laita piirakka ilman kansitaikinaa uuniin 15 minuutiksi.
  7. Ota piirakka uunista ja aseta kansitaikina päälle. Taittele reunat piirakan sisään. Voitele kansi kananmunalla ja laita uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kansi on kypsynyt ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa jäähtyneenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Viipaloi aterialta yli jääneet uuden sadon perunat Suomi-henkisten lättäleipien päälle tillijogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunaflatbread

Ainekset

TAIKINA
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
1
rkl
öljyä
TILLIJOGURTTI
2
dl
turkkilaista jogurttia (laktoositonta)
1
rkl
sitruunamehua
½
ruukkua tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
12
keitettyä, uuden sadon perunaa
1
kesäsipuli
2
tl
sormisuolaa
½
ruukkua tilliä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Mausta jogurtti sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla.

  3. Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Hienonna kesäsipuli varsineen.

  4. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin neljä noin puolen sentin paksuista litteää leipää. Laita leivät grillin parilapuolelle ja lusikoi jogurtti leiville tasaiseksi kerrokseksi. Lado perunat jogurtin päälle. Kypsennä leipiä keskilämmöllä 5–6 minuuttia grillin kansi suljettuna.

  5. Ripottele valmiille leiville kesäsipulia, sormisuolaa ja hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.