Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Mustikan uusi makupari on mozzarellajogurtti. Helpon jälkiruuan kanssa tarjotaan makeaa fenkolihilloa ja yllätysmakuna pirskautus oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + 1 t 20min + 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mozzarellajogurtti

Ainekset

500
g
turkkilaista luomujogurttia
125
g
mozzarella di bufalaa
Lisäksi
fenkolihilloa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2–¾
dl
hyvää oliiviöljyä
2
dl
mustikoita ja/tai vadelmia

Työvaiheet

  1. Tee fenkolihillo hyvissä ajoin jäähtymään (ohje alla).
  2. Jos haluat erityisen täyteläisen jogurtin, valuta ylimääräinen hera pois. Kumoa jogurtti harsoliinalla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Anna heran valua 20 minuuttia.
  3. Soseuta mozzarella sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Voit halutessasi vain repiä mozzarellan ja sekoittaa palat jogurttiin.
  4. Paahda fenkolinsiemeniä paistinpannussa 1 minuutti, niin että pinta saa hieman väriä.
  5. Kokoa annokset. Lusikoi mozzarellajogurttia ja fenkolihilloa kerroksittain annosmaljoihin. Laita oliiviöljyä, fenkolinsiemeniä ja marjoja pinnalle.

     

    VINKKI! Voit sekoittaa kylmän heran tuoremehuun ja nauttia herajuomana.

Fenkolihillo n. 2 dl

Ainekset

1
keskikokoinen / 300 g fenkoli
1
sitruuna
1
dl
hillosokeria
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä tai 1 vaniljatangon siemenet

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista kantapala ja kuivat kärjet. Halkaise ja lohko fenkoli. Leikkaa lohkot ohuiksi, parin sentin pituisiksi viipaleiksi.
  2. Purista sitruunan mehu kattilaan. Kuumenna mehu. Lisää fenkoliviipaleet ja hillosokeri. Rouhi vaniljatankoa joukkoon. Jos käytät kokonaista vaniljatankoa, halkaise tanko ja raaputa siemenet kattilaan. Hauduta 2 minuuttia.
  3. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois. Jatka hauduttelua 5 minuuttia. Fenkoli saa jäädä rapsakaksi.
  4. Poista tarvittaessa vaniljatanko. Kaada hillo hyvin pestyyn purkkiin jäähtymään. Anna jäähtyä mielellään jääkaappikylmäksi.

    VINKKI!

    Jos pidät samettisesta hillosta, hauduta hilloa 10–15 minuuttia ja soseuta se lopuksi sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassikkojälkkäri Eton messin voi tehdä myös raparperista! Ihana kerrosherkku pitää sisällään raparperin lisäksi valkosuklaavaahtoa, pähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimess

Ainekset

500
g
raparperia
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Valkosuklaavaahto
150
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
pistaasipähkinöitä, kinuskastiketta ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Kommentit (2)

Vierailija

Valkosuklaavaahto ei vaahtoutunut, vaan juoksettui.

Vierailija

Valkosuklaakerma kannatta ensin jäähdyttää (aivan kylmäksi)  ja vatkata vaahdoksi ja vasta sitten lisätä jogurtti. Näin seos ei juoksetu ja pysyy paksumpana!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)