
Mausteisessa siiderissä keitetyt omenat ovat klassikko. Raikkaan jälkiruoan jälkeen olokin on kevyt.
Siideriomenat ja vaahterasiirappivaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita siideri ja mausteet keskikokoiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Pese omenat tai kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Nosta omenat siideriin ja lisää siideriä, jos lohkot eivät peity. Keitä 5 minuuttia. Kytke lämpö pois mutta jätä kattila liedelle. Anna omenoiden maustua vähintään 30 minuuttia. Jos käytät kaasuliettä, keitä omenoita hetki pidempään ja jätä maustumaan.
- Vaahdota smetana sähkövatkaimella. Sekoita vaahterasiirappi vaahtoon. Rouhi pistaasit muutamaan osaan leikkuulaudalla.
- Nosta omenanlohkot annosmaljoihin. Koristele smetanavaahdolla ja pistaasirouheella.