Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Marokkolaiset kalavartaat ovat ruokapöydän takuuvarma hittikala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marokkolaiset kalavartaat ja minttujogurtti

Ainekset

750
g
nahatonta ja ruodotonta lohifileetä fileen paksuimmasta päästä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
5
cm
pala inkivääriä
1
sitruuna (mehu ja kuori)
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
kanelia
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Yhdistä marinadin aineet. Laita kalapalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
  3. Tee minttujogurtti, ko. ohje alla.
  4. Paista lohet grillin parilatasolla, n. 3 minuuttia molemmilta puolilta. Viimeistele korianterilla ja tarjoa minttujogurtin kanssa.

Vinkki: Puisia grillitikkuja kannattaa liottaa vedessä noin puoli tuntia palamisen ehkäisemiseksi. Voit myös paistaa lohet ilman tikkuja ja keihästää kalapalat vasta paistamisen jälkeen.

Minttujogurtti

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
sitruunanmehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita silppu jogurttiin. Lisää muut aineet. Laita viileään odottamaan siksi aikaa, kun paistat lohipalat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.

Meidän Perhe on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Prisca Leclerc Kuvat Anna Huovinen

Uusi tapa tarjoilla uunilohi! Sillä aikaa kun lohi on uunissa, tee sen seuraksi gnocchit viiden minuutin pikakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohignocchit

Ainekset

400
g
kirjolohifilee
½
tl
suolaa
80
g
cashewpähkinöitä
100
g
parmesaania
1
valkosipulin kynsi
3
dl
kermaa
1
kananmuna
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa. 
  2. Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.

Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.

Kommentit (1)

Vierailija

Reseptistä puuttuu gnocchit.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Juurisellerin hienostunut maku on oiva pari siialle. Viherpippuri-voikastike antaa annokseen klassista lumoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu siika ja sellerisose

Ainekset

600
g
nahallista siikafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
Sellerisose
800
g
juuriselleriä
2
dl
vettä
¾
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
Viherpippurikastike
75
g
voita
1
rkl
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileet kuiviksi ja leikkaa neljäksi palaksi. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa selleri kuorettomaksi veitsellä ja raasta se suoraan kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi kannella peitettynä, noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna voi ja viherpippuri pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Anna poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Paista siikapaloja kuumassa pannussa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia tai kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista vielä ½ minuuttia. Mausta mustapippurilla.
  5. Soseuta sellerit kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola ja kuumenna.
  6. Tarjoa siika soseen ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos , tämä oli todella hyvää ja helppo tehdä!