Klassinen Marseille’n keitto tehdään kourallisesta eri mareneläviä. Kasvisversio keitetään maan antimista: parsasta, purjosta, fenkolista, pinaatista ja varsiselleristä. Valkosipulinen aioli maistuu myös leivällä.
Aioli 3 dl
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Laita valkosipulinkynnet kylmään veteen pieneen kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Vaihda vesi kylmään ja toista ryöppääminen vielä 2 kertaa. Näin mausta tulee pehmeä. Hienonna valkosipuli veitsellä.
- Laita valkosipuli, keltuaiset ja sinappi kulhoon. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Voit tarjota aiolin heti tai tehdä sen jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Lorauta keittoon tilkka pastis-anisviinaa. Se tekee keiton mausta vieläkin vihreämmän.