Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Muistatko legendaariset pizzapatongit 90-luvulta? Retroherkun modernissa versiossa on kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialaiset tomaatti-mozzarellaleivät

Ainekset

8
dl
vehnäjauhoja
1
pss
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
2
tl
suolaa
4
dl
vettä
1/2
dl
oliiviöljyä
Täyte
10
kirsikkatomaattia
125
g
mozzarellaa
2
keskikokoista porkkanaa
2
dl
pekaanipähkinöitä
1
tl
kuivattua salviaa
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiiva, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita. Lisää hiukan kättä lämpöisempi (41-asteinen) vesi. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5 minuuttia. Jos teet taikinan käsin, vaivaa taikinaa kaksinkertainen aika.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muodosta siitä pallo. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota noin tunti.
  3. Valmistele täytteet kohotusajan lopussa. Halkaise tomaatit ja paloittele mozzarella. Kuori porkkanat ja leikkaa ne juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
  4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle kaapimen avulla. Vaivaa taikinaa hetki pöytäpintaa vasten kämmensyrjällä ja levitä siitä sormien avulla painellen suorakaiteen muotoinen levy (25 x 35 cm). Jauhoja saa olla reilusti, jotta niitä jää leivän pinnalle.
  5. Levitä täytteet tasaisesti taikinalevyn päälle; säästä muutama tomaatti ja pähkinä leivän pinnalle. Taita suorakaiteen oikea kolmannes taikinan keskustaa kohden. Tee samalla tavalla vasrmmalle puolelle. Lopputulos on suorakaide, jossa täyte on jäänyt leivän sisään. Leikkaa suorakaide lastalla 4 palaan. Nosta palat 2:lle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Avaa kierteistä täytteet näkyviin. Taputa leivän reunat jauhotetuilla käsillä. Anna leipien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  6. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 250 asteeseen (tai tasalämpö 275 asteeseen). Lisää muutama tomaatti ja pähkinä leipien pinnalle. Paista leipien pintaan väriä 5-10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen (tasalämpö 200 asteeseen) ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
  7. Ota leivät uunista ja lorauta oliiviöljy lämpimään pintaan. Kiedo leivät pyyhkeen sisään vetäytymään hetkeksi ennen herkuttelua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.