Muistatko legendaariset pizzapatongit 90-luvulta? Retroherkun modernissa versiossa on kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa.
Italialaiset tomaatti-mozzarellaleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa jauhot, hiiva, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita. Lisää hiukan kättä lämpöisempi (41-asteinen) vesi. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5 minuuttia. Jos teet taikinan käsin, vaivaa taikinaa kaksinkertainen aika.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muodosta siitä pallo. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota noin tunti.
- Valmistele täytteet kohotusajan lopussa. Halkaise tomaatit ja paloittele mozzarella. Kuori porkkanat ja leikkaa ne juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle kaapimen avulla. Vaivaa taikinaa hetki pöytäpintaa vasten kämmensyrjällä ja levitä siitä sormien avulla painellen suorakaiteen muotoinen levy (25 x 35 cm). Jauhoja saa olla reilusti, jotta niitä jää leivän pinnalle.
- Levitä täytteet tasaisesti taikinalevyn päälle; säästä muutama tomaatti ja pähkinä leivän pinnalle. Taita suorakaiteen oikea kolmannes taikinan keskustaa kohden. Tee samalla tavalla vasrmmalle puolelle. Lopputulos on suorakaide, jossa täyte on jäänyt leivän sisään. Leikkaa suorakaide lastalla 4 palaan. Nosta palat 2:lle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Avaa kierteistä täytteet näkyviin. Taputa leivän reunat jauhotetuilla käsillä. Anna leipien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Laita kiertoilmauuni lämpiämään 250 asteeseen (tai tasalämpö 275 asteeseen). Lisää muutama tomaatti ja pähkinä leipien pinnalle. Paista leipien pintaan väriä 5-10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen (tasalämpö 200 asteeseen) ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
- Ota leivät uunista ja lorauta oliiviöljy lämpimään pintaan. Kiedo leivät pyyhkeen sisään vetäytymään hetkeksi ennen herkuttelua.