Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
2 h + marinointi 2-3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustopilvellä täytetty punajuuripiirakka

Ainekset

4
pientä punajuurta
1
l
vettä
1
tl
suolaa
70-100
g
sokeriherneitä
Pohja
2 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2
dl
kikherne- eli gramjauhoa
100
g
kylmää voita
2
rkl
kauramaitoa
1
kananmunanvalkuainen
Marinadi
1/2
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
(ranskalaista) punaviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
hienonnettua timjamia
Vuohenjuustopilvi
1 1/2
dl
(laktoositonta) kermaa
250
g
vuohen tuorejuustoa
1
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
voita vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin punajuuret. Pese punajuuret ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
  2. Jäähdytä punajuuret siivilässä kylmän, juoksevan veden alla. Kuori punajuuret ja höylää ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita viipaleet pieneen kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi punajuurten päälle. Anna punajuurten maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
  3. Tee pohja. Voitele uunivuoka (kuvan vuoka 17 x 23 cm). Mittaa jauhot ja kylmä voi kulhoon, ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kauramaito ja valkuainen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka taikinalla, pistele pohja haarukalla ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Laita piiraspohjalle leivinpaperi ja paistokuulia tai esimerkiksi kuivia herneitä, jotta reunat pysyvät pystyssä. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Ota kuulat ja paperi pois, ja laita piiraspohja uudelleen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes piirakan reunat saavat väriä. Jäähdytä pohja hyvin.
  6. Keitä sokeriherneitä niukassa vedessä 2 minuuttia. Kaada ne siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta pyyhkeen tai talouspaperin päällä kuiviksi.
  7. Valmista vuohenjuustopilvi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita tuorejuusto vaahtoon. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  8. Kokoa piirakka. Levitä puolet juustopilvestä jäähtyneen piirakan pohjalle. Valuta punajuuret siivilässä ja nostele kerrokseksi juustovaahdon päälle. Aseta sokeriherneet punajuurten lomaan. Tarjoa piirakka heti lopun juustopilven kanssa. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 245 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.