Muhkean, reilusti kardemummalla maustetun pannupullan ulkonäkö muistuttaa italialaista focacciaa, mutta maku on ehtaa pullaa. Uunin lämmössä makeatkin kirsikat happamoituvat hieman, joten niiden päälle voi ripotella runsaan sokerihunnun.
Kirsikkapulla
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot taikinaan muutamassa erässä koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi voi pieninä kuutioina. Alusta taikinaa yleiskoneella 6–8 mi tai käsin 10–12 min. Taikina saa jäädä normaalia löysemmäksi, koska sitä ei tarvitse muotoilla pulliksi.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa 40 min. Pitkä kohotusaika on tarpeen, koska taikinassa ei ole kananmunaa.
- Voitele 20 cm x 30 cm kokoinen uunivuoka voilla. Kaada taikina vuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 35 min.
- Pese kirsikat lämpimällä vedellä ja poista niistä kivet. Voitele pullan pinta keltuaisella. Painele kirsikoita taikinan pinnalle niin, että ne uppoavat osittain taikinan sisälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes pulla on pinnalta kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa mahdollisimman tuoreena.
HUOM! Nämä ohjeet on tehty makeille torikirsikoille. Suomalaiset hapankirsikat kypsyvät elokuussa.
Â
Lämmin kirsikkapulla täyttää keittiön kanelin ja kardemumman tuoksuilla. Niiden seuraan sopivat sahramin aromit, joita on jalo-homeisissa viineissä. Ranskalaisen
Château d’Arche Sauternesin, 19,06 e, makea ja kypsän hedelmäinen maku täydentää kokonaisuutta oivallisesti. Alkoholittomana luksusvaihtoehtona toimii melko vaaleapaahtoinen Kaffa Roasteryn Etiopia Kebado Dara Filter, alkaen 10 e. Se on keskitäyteläinen kahvi, jonka runsas hedelmäisyys on omiaan kirsikaiselle pullalle. www.kaffaroastery.fi. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)