Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo

Muhkean, reilusti kardemummalla maustetun pannupullan ulkonäkö muistuttaa italialaista focacciaa, mutta maku on ehtaa pullaa. Uunin lämmössä makeatkin kirsikat happamoituvat hieman, joten niiden päälle voi ripotella runsaan sokerihunnun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 palaa
Valmistusaika
1 tunti 45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirsikkapulla

Ainekset

2 1/2
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
3/4
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
6–7
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
LISÄKSI
20
g
voita vuoan voiteluun
PINNALLE
2
dl
kirsikoita
1
kananmunan keltuainen
1/2
dl
sokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot taikinaan muutamassa erässä koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi voi pieninä kuutioina. Alusta taikinaa yleiskoneella 6–8 mi tai käsin 10–12 min. Taikina saa jäädä normaalia löysemmäksi, koska sitä ei tarvitse muotoilla pulliksi.
  2. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa 40 min. Pitkä kohotusaika on tarpeen, koska taikinassa ei ole kananmunaa.
  3. Voitele 20 cm x 30 cm kokoinen uunivuoka voilla. Kaada taikina vuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 35 min.
  4. Pese kirsikat lämpimällä vedellä ja poista niistä kivet. Voitele pullan pinta keltuaisella. Painele kirsikoita taikinan pinnalle niin, että ne uppoavat osittain taikinan sisälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes pulla on pinnalta kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa mahdollisimman tuoreena.

HUOM! Nämä ohjeet on tehty makeille torikirsikoille. Suomalaiset hapankirsikat kypsyvät elokuussa.

 

Lämmin kirsikkapulla täyttää keittiön kanelin ja kardemumman tuoksuilla. Niiden seuraan sopivat sahramin aromit, joita on jalo-homeisissa viineissä. Ranskalaisen

Château d’Arche Sauternesin, 19,06 e, makea ja kypsän hedelmäinen maku täydentää kokonaisuutta oivallisesti. Alkoholittomana luksusvaihtoehtona toimii melko vaaleapaahtoinen Kaffa Roasteryn Etiopia Kebado Dara Filter, alkaen 10 e. Se on keskitäyteläinen kahvi, jonka runsas hedelmäisyys on omiaan kirsikaiselle pullalle. www.kaffaroastery.fi. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 245 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.