Kaupallinen yhteistyö
Nespresso on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Espanjalaiset churrot nautitaan aamupalalla vohvelin muodossa. Rapsakat vohvelit kuorrutetaan kanelisokerilla ja kruunataan rahkavaahdolla ja hedelmillä. Tämä herkku nautitaan ehdottomasti pitkän Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia + paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Churrovohvelit ja Nespresso Envivo Lungo -kahvi

Ainekset

Täyte
1
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
250
g
rahkaa
2
nektariinia
1
mango
1
banaani
Vohvelitaikina
3
dl
vettä
100
g
voita
1/4
tl
suolaa
2 1/2
dl
jauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 1/2
dl
kivennäisvettä
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
kanelia
voita paistamiseen

Työvaiheet

  • Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Kuori ja paloittele hedelmät. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista taikina. Kiehauta tilavassa kattilassa vesi, voi ja suola. Mittaa jauhot valmiiksi ja sekoita leivinjauhe sekaan. Nosta kattila liedeltä tai sammuta liesi. Lisää jauhot kattilaan yhdellä kertaa. Sekoita kauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisen kiinteä ja muotoutuu yhtenäiseksi taikinaksi.
  • Riko munat omaan kulhoon ja vispaa vatkaimella tai tehosekoittimella, kunnes munat hieman vaalenevat ja vaahtoutuvat kevyesti. Lisää joukkoon kivennäisvesi.
  • Kaada taikina kattilasta omaan kulhoon. Kaada muna-kivennäisvesiseos taikinan joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samaan aikaan vatkaimella.
  • Ota laakea lautanen, jolle sekoitat sokerin ja kanelin vohveleiden kuorruttamiseksi.
  • Kuumenna vohvelirauta. Sivele raudan molemmat pinnat voinokareella ja nosta taikinaa raudan pinnalle. Levitä taikinaa taputtelemalla sitä hieman raudan pinnalla reunoja kohti. Sulje vohveliraudan kansi. Paista, kunnes vohvelit ovat rapeita pinnasta ja irtoavat raudasta helposti.
  • Nosta vohveli sokeri-kaneliseoksen päälle ja käännä molemmin puolin. Laita vohvelit laakealle tarjoilulautaselle ja tarjoa heti rahkavaahdon, hedelmien ja Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Haukimedaljongit muurinpohjapannulla

Ainekset

noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
  2. Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Pekonitäyte maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta lusikoi se munien sisään vasta juuri ennen tarjoilua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonimunat

Ainekset

6
kananmunaa
120
g
pekonia
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Upota jääkylmään veteen.
  2. Lado pekoniviipaleet vieri viereen kylmälle pannulle. Käännä lämpö päälle ja paista pekonit hitaasti niin, että niiden rasvaa sulaa pannuun. Kun pekonit ovat ruskistuneet, käännä ne ja paista toiseltakin puolelta. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  3. Kun pekonit ovat jäähtyneet ja rapeutuneet, hienonna ne muruiksi. Hienonna myös ruohosipuli pieneksi silpuksi (säästä molemmista hieman koristeluun).
  4. Sekoita majoneesiin pekonit, ruohosipuli, sinappi, suola ja mustapippuri.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta keltuaiset pois ja sekoita pekoni-majoneesiin.
  6. Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaiden päälle. Nosta kolme puolikasta kunkinsalaattipedin päälle ja koristele pekonimuruilla sekä ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mansikkameloni on koko perheen kesäherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa.

Vinkki! Jos valmistat mansikkamelonia pelkästään aikuisille, voit halutessasi lisää mansikkamehun joukkoon 2 rkl sitruslikööriä, esimerkiksi italialaista limoncelloa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkameloni

Ainekset

3
liivatelehteä
½
pieni meloni
3
dl
mansikoita
2
dl
mansikkamehua

Työvaiheet

1. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
2. Koverra halkaistusta melonista hedelmälihaa noin 4 cm:n syvyydeltä. Yritä saada melonin pinta mahdollisimman tasaiseksi. Asettele kokonaiset mansikat koverretun melonipinnan päälle.
3. Kuumenna puolet mansikkamehusta ja purista liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Sekoita ja kaada liivateliemi mansikoiden päälle. Nosta meloni jääkaappiin hyytymään mielellään vaikka seuraavaan päivään. Leikkaa meloni annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
10

Raparperipiirakka murupinnalla

Ainekset

300
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
rkl
perunajuhoja
Taikina:
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1/2
tl
inkivääriä
1 1/2
dl
sokeria
150
g
margariinia
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
Pinnalle:
tomusokeria

Työvaiheet

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä. Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi.

Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (n. 20*30cm). Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Kommentit (0)