
Espanjalaiset churrot nautitaan aamupalalla vohvelin muodossa. Rapsakat vohvelit kuorrutetaan kanelisokerilla ja kruunataan rahkavaahdolla ja hedelmillä. Tämä herkku nautitaan ehdottomasti pitkän Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.
Churrovohvelit ja Nespresso Envivo Lungo -kahvi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Kuori ja paloittele hedelmät. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.
- Valmista taikina. Kiehauta tilavassa kattilassa vesi, voi ja suola. Mittaa jauhot valmiiksi ja sekoita leivinjauhe sekaan. Nosta kattila liedeltä tai sammuta liesi. Lisää jauhot kattilaan yhdellä kertaa. Sekoita kauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisen kiinteä ja muotoutuu yhtenäiseksi taikinaksi.
- Riko munat omaan kulhoon ja vispaa vatkaimella tai tehosekoittimella, kunnes munat hieman vaalenevat ja vaahtoutuvat kevyesti. Lisää joukkoon kivennäisvesi.
- Kaada taikina kattilasta omaan kulhoon. Kaada muna-kivennäisvesiseos taikinan joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samaan aikaan vatkaimella.
- Ota laakea lautanen, jolle sekoitat sokerin ja kanelin vohveleiden kuorruttamiseksi.
- Kuumenna vohvelirauta. Sivele raudan molemmat pinnat voinokareella ja nosta taikinaa raudan pinnalle. Levitä taikinaa taputtelemalla sitä hieman raudan pinnalla reunoja kohti. Sulje vohveliraudan kansi. Paista, kunnes vohvelit ovat rapeita pinnasta ja irtoavat raudasta helposti.
- Nosta vohveli sokeri-kaneliseoksen päälle ja käännä molemmin puolin. Laita vohvelit laakealle tarjoilulautaselle ja tarjoa heti rahkavaahdon, hedelmien ja Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.