Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 320 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Carbonara, savuinen ja pehmeä pekonipasta, kuuluu monen lempiruokalistalle. Kokeile ikisuosikkia vaihteeksi kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustolla höystettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohispagetti carbonaran tapaan

Ainekset

2
l
vettä
1
tl
suolaa
350
g
täysjyväspagettia
1
pkt (200 g)
varsiparsakaaleja eli broccolineja
Lisäksi
2
munaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapipppuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
1
pkt (100 g)
piparjuurituorejuustoa
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
kapriksia
Päälle
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

 

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja spagetit. Keitä pastaa reilusti kiehuvassa vedessä ilman kantta viisi minuuttia.
  2. Huuhdo ja pätki varsiparsakaalit. Lisää ne kattilaan jatka keittämistä viisi minuuttia, kunnes pasta on kypsää mutta napakkaa.
  3. Riko sillä aikaa munien rakenne kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kylmäsavulohi.
  4. Siivilöi pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Pyöräytä pastan sekaan munaseos. Kääntele joukkoon kylmäsavulohi, tuorejuusto nokareina, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kaprikset.
  5. Viimeistele ruohosipulilla. Tarjoa heti.

Kommentit (5)

MauriMauno

Siis ette voi tämmöstä sörsseliä kutsua Carbonaraksi! Italialaiset kääntyy haudassaan!

Vierailija

Kuulostaa hyvältä, mutta miksi ei voi olla vaan lohipasta, kun ei oo Carbonaran kanssa mitään tekemistä?

Vierailija

Vinkkejä, millä maitoallergikko korvaa piparjuurituorejuuston?

Vierailija

Voiko noista kananmunista saada salmonellan, kun ei kunnolla kypsennetä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Kotimaisissa kananmunissa ei ole salmonellaa. Maitoallergikolle: piparjuurituorejuuston voi korvata vaikka Oatlyn kaurapohjaisella tuorejuustolla ja nokareella piparjuuritahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseillä rikastetun kasvispastan maussa ja ulkonäössä riittää ihasteltavaa. Fenkoli tuo kastikkeeseen anismaisen pirskahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-linssipasta

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
fenkoli
1
pieni kesäkurpitsa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua minttua tai basilikaa
1
prk (250 g)
kypsiä punaisia linssejä
50
g
fetajuustoa
LISÄKSI
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja leikkaa kuutioiksi. Pienille kirsikkatomaateille riittää huuhtaisu. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista kasviksia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Jatka hauduttamista kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivahtaa.

  3. Valuta ja huuhtele linssit, ja lisää kastikkeeseen.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Murustele päälle fetajuustoa.

ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipurilaiset

Ainekset

600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.

  2. Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.

  3. Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.

  4. Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.

  5. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.

  6. Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.

  7. Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

  8. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.

Hyvä terveys on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3407 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Upota kalapullat kastikekylpyyn! Seuraksi sopii spagetti, mutta myös maalaisleipä on tarpeen. Oliiveilla ja kapriksilla pilkutettu tomaattinen puttanesca-kastike on niin hyvää, että sen haluaa pyyhkäistä lautaselta viimeistä pisaraa myöten. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapulla-puttanesca

Ainekset

400
g
jauhettua kalaa, esim. lohta ja siikaa
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
n. 1½
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(pinnalle pankojauhoja)
PAISTAMISEEN
öljyä
PUTTANESCA-KASTIKE
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
sardellifileetä
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
dl
valkoviiniä
2
dl
mustia oliiveja
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LISÄKSI
350
g
spagettia
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Valmista kalapullat. Laita jauhettu kala kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lehtipersilja, raasta parmesaani ja sitruunankuori hienoksi. Lisää ne joukkoon. Lisää pankojauhot, kananmuna ja mausteet. Pyörittele taikina palloiksi kostutetuin käsin. (Jos taikina tuntuu liian kostealta, lisää pankojauhoja.) Pyörittele kalapullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pullat kauniin värisiksi pannulla öljyssä. (Voit myös laittaa kalapullat paistamattomina suoraan liemeen kypsymään. Jätä tällöin kalapullat sivuun odottamaan.)

  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja sardelleja öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Painele sardellien rakennetta rikki. Lisää kirsikkatomaatit, valkoviini, oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kuumenna kiehuvaksi.

  3. Lisää pullat kastikkeeseen ja anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

  4. Tarjoa kalapullat keitetyn pastan, polentan tai perunamuusin kanssa. Viimeistele lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.