Uunimunakkaassa maistuvat tatit ja feta. Tarjoile munakas pinaatti-avokado-lisäkkeen kera.
Tatti-fetajuustomunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Pane kuivatut tatit pehmenemään kulhoon kerman sekaan vähintään tunti ennen ruuan valmistusta. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma-tattiseos ja murennettu juusto. Kaada muna-sieni-juustoseos hyvin öljyttyyn, reunalliseen (25x25 cm) uunivuokaan.
- Nosta vuoka uunin keskitasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin 20 minuuttia, tai kunnes munamassa on kokonaan hyytynyt. Juuri ennen tarjoilua kääntele pannulla pienessä öljytilkassa silputut kevätsipulinvarret ja halkaistut kirsikkatomaatit lämpimiksi.
- Lisää sekaan tuore, siistitty pinaatti ja avokadopalat, mausta sitruunanmehulla, suolalla sekä pippurilla ja nosta saman tien tarjolle kypsän munakkaan kanssa.