Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 812 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Sulatejuustolla ja paahdetuilla kasviksilla kerrostettu kasvislasagne saa tuhtiutta linsseistä. Kun kokeilet tätä reseptiä kerran, et enää tarvitse muita lasagnereseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
Valmistusaika 40 min + paisto 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras vegelasagne

Ainekset

1
pkt
lasagne-levyjä
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
herkkusieniä
2
paprikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk
kypsiä punaisia linssejä
2
tomaattia
Tomaattikastike
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
dl
valkoviiniä
3
tlk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
4
dl
ruokakermaa
100
g
sulatejuustoa
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Kommentit (43)

Niku

Eikö nimi olisi kasvislasagne eikä vege? Ruoka sisältää kermaa ja huutoa.

Niku

Nice. Autocorrect. Juustoa ehkä kuitenkin 🤣

Ihana lasagne

Miksei vege? Eikö vege ole juurikin kasvisruokaan viittaava (vegetarian)? Jos haluaisi korostaa ruoan vegaanisuutta, niin sitten otsikossa varmaan lukisi vegaanilasagne tms.

neeta

teen tuota samaa itse aina jauhelihan kanssa, oi miten on hyvää! paras resepti kyllä tämä!

Vierailija

Minkä kokoisia tlk tomaattimurskaa

Vierailija

Hurja määrä kermaa...kevyttä ei ehkä ole...

Vierailija

Ei tämä ole vege

Vierailija

Ai vieraat kehuvat. Onko vieraasi joskus haukkuneet ruokaasi, epäilen sitä.

Elli muori

Ärsyttää vege-sanan käyttö kun ei ole vegeä. Tekisitte ohjeita oikeasti joskus vegenä. Joka paikkaan vaan lihaa ja juustoa ja kermaa. Ilman niitä ei enää osata tehdä ruokaa.

Pampula

Ärsyttävää, kun "vege" ohjeissa on eläinperäisiä ainesosia. Huijausta. Tehkää oikeasti vegeä eikä tällaista moskaa.

Vegeveera

Jopas siellä ärsyynnytään. Vege ei tarkoita samaa, kuin vegaani. Tulee sanasta vegetarismi eli kasvisruokavalioon sopiva, ei sisällä lihaa tai kalaa mutta voi sisältää eläinperäisiä tuotteita, kuten maitoa, kananmunaa tms. Jos haluaa hifistellä termeillä, niin tarkemmin voisi sanoa lakto-ovovegetarismi, mutta vege on vakiintunut termi kuvaamaan myös maito- ja munatuotteita sisältävää kasvisruokaa.

Vegaaniruokavalioon eläinperäiset tuotteet eivät kuulu. Jos ei halua mitään eläinperäistä, kannattaa hakea vegaani-termiä.

Eläinrasvaa jees

Mikä tahansa on hyvää, kun lisätään puoli litraa kermaa ja kimpale juustoa.

Vege tarkoittaa ei lihaa

Vege=vegetarian. Siis kasvisruokaa ilman lihaa. Vegaani on eri asia, eikä siitä käytetä lyhennettä vege.

amatöörikokki

Minua ärsyttää, että puhutaan tässäkin reseptissä "paahtamisesta" 200 asteen lämmössä. Ennenvanhaan ainakin paahtamisella tarkoitettiin muistaakseni kuumassa lämmössä paistamista eli ainakin 250 uunissa tai tosi kuumalla pannulla.

Kysyn vaan

Mistä kasvikunnan tuotteesta saadaan kermaa ja juustoa? Tässä on kyseessä feikki kasvislasagne.

Vierailija

Hei!

Millä sienet kannattaisi korvata jos ei pidä niistä?

Janet

Ai 500g lasagnelevyjä? Kuulostaa paljolta😮

Vierailija

No on aika harhaanjohtavaa käyttää "vege" ilmaisua. Miksi ei käy "kasvislasange"? Selkeää suomea, eikä tule väärinkäsityksiä. Voin vain kuvitella sen mielipahan kun joku vanhempi ihminen tekee tällä ohjeella ruokaa sille nuorelle vegaanisukulaiselle.

Termistö haltuun

Eikö vegaani oikeasti tiedä, että vege ei tarkoita vegaania 🙄

Tyrgi Sugula

Mitä sulatejuustoa tuossa käytetään?

Termejä

Totta kyllä että vege ja vegaani ovat eri asia. Silti hiukan särähtää tuo kerma ja koskenlaskija. Eivät ne kasviksiakaan ole.

eläkeläiskokki.

Niin on se hassua ,että ruokatoimittaja puhuu vegestä,ruokakerma ja juusto ovat lehmästä.Kauraruokakerma ja vaikka tofu olisivat kasvispohjaisia.Lopputuloksesta tulee tietenkin erilainen.

Vicar Herring

Voihan tuo syömäkelpoistakin olla, mutta ei se mitään lasagnea ole. Sulatejuustosta ja jostakin ruokakerman moskasta tehty soosi ei ole béchamel-kastiketta nähnytkään.  Ja vegaanien on turhaa kiukutella vege=kasvis, vegaani on sitten vegaani.

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Itse teen ohjeella kahdenjuuston kasvislasagne, löytyy googlettamalla ohje! On niin samperin hyvää etten muuta kaipaa..

Emma3

Miksi bechamel kastikkeen sijaan käytetään kermaa? Onko tähän jokin syy vai voiko kermakastikkeen korvata juustoisella bechamel kastikkeella?

Vierailija

Saa soveltaa.Jos resepti ei kelpaa älkää tehkö.Hyvin yksinkertaista.

Vierailija

Voiko valkoviinin tilalla käyttää jotain muuta?

Vierailija

Olen tehnyt tätä muutaman kerran ja on kyllä hyvää, helppoa ja tuhtia, niinkuin lasagnet ovat. Viinin tilalle olen vaihtanut ruokakerman, makuun ei mielestäni juurikaan vaikuttanut. Bechamel-kastike voisi toimia tässä myös, mutta lisäisin siihen ohjeessa olevan sitruunan kuoriraasteen.

Kaikkiruokainen

Eikö reseptin kommenttikentässä kuuluisi kertoa miltä maistui, missä olisi parannettavaa / ei toimi, kehua jos ruoka maistui, kysyä lisätietoa jostain aineksesta jne. Nyt täällä viherpiipertäjät kinaavat vege-sanasta. Anna mun kaikki kestää!

Pimpula

Saisiko vähän viitteitä siitä, minkä kokoiset tomaattimurskatölkit tässä on ajateltu, kun niitä on niin monen kokoisia.

Sitruunamarjatta

Eikö sitruunaa käytetä kuin kuorI puolikkaasta?

Kokkimies

Venla soppa365: vege tarkoittaa täysin vegaanista. Jos vegaanitietous hukassa, suosittelisin ottamaan selvää asiasta tai menemään kertamaan opintoja koulun penkille. On todella väärin käyttää vege nimitystä kasviruuan kohdalla kun vegeä se ei ole sitten ollenkaan. Muuta nimeksi kasvislasagne niin säästyt enemmiltä haukuilta, nimimerkillä ihan oikee kokki!

Kasvis-lover

Erinomainen resepti. Korvasin ruokakerman kaurakermalla ja toimii loistavasti! Tein myös juustokastiketta hiukan isomman määrän, niin riittää paremmin. Linssejäkin voisi laittaa hiukan enemmän, mutta kaikkineen lasagne nousi heti kasvisruokien top3:een!

Tomaattimurskanmääräkiinnostaa

Hei, löytyisikö täältä joku, joka pystyisi katsomaan vegemouhotuksen yli ja selventämään paljonko tomaattimurskaa käytetään? (Deseissä tai grammoissa noin suunnilleen)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, todennäköisesti reseptiin ei ole merkitty tomaattimurskan pakkauskokoa, koska lasagne onnistuu sekä 400 gramman että 500 gramman pakkauksilla. Toki jos käyttää isompaa pakkauskokoa, lasagneen tulee hulautettua 300 grammaa enemmän tomaattimurskaa kuin pienempiä tölkkejä käyttämällä. 

Riippuu siis, haluatko lasagnesta kiinteämpää vai kosteampaa. Lasagnelevyjä käytetään kuitenkin paketillinen (eli tulee reilu annos), joten mahdollisesti ylimääräinen kosteus imeytyy levyihin ja haihtuu kypsennyksen ja vetäytymisen aikana.

Vierailija

Todella hyvää. Kiitos reseptistä.

Vierailija

Reseptissä on ihan liian vähän suolaa, ei tuo 2tl + juuston suola riitä mihinkään kun tomaatin happamuus syö kaiken suolaisuuden. Laitoin reilusti suolaa kasviksiin ja tomaattisoosiin, varmaan kolminkertaisen määrän reseptiin nähden, jotta sain syömäkelpoista.

Vierailija

Miksi reseptissä ei ole määriä? Puhutaan vain paketista ja purkista:(

Vierailija

Noita reseptin määriä voisi oikeasti vielä tarkistaa? Vaikeaa oli asiaa arvioida, koska tein tätä eka kertaa; enkä yleensäkään tee Lasagnea.... Laitoin tekeleen uuniin - katsotaan mitä tulee.  Näppi ja makutuntumalla laatikon tein. Käytin "kauraruokaa" kerman sijalla (liian vähän sitä tuli!) ja linssit korvasin kikherneillä.

Jaakkokakkonen

Minusta tämä oli ihanan täyteläinen, mutta samalla raikas lasagne (sitruunasta tuli yllättävän hyvää makua perinteiseen bechamel-kastikkeeseen verrattuna. Hiukan sävelsin omiani, koska korvasin paprikan salaattipaprikalla ja tomaattimurskan sijasta käytin 500g purkkeja paseerattua tomaattia. Tuli oikein hyvää. Juustona minulla oli koskenlaskija original, jota käytin n. 1/2 pakettia. Lisäsin pinnalle myös mozzarellaraastetta pienen pussillisen. Aluksi ajattelin, että juustokastiketta on kovin niukasti, mutta ei tästä kuivaa tullut ollenkaan. Välikerroksiin laitoin sitä vain kauhallisen/kerros eli noin puolet väleihin, jotta pinnalle jäi riittävästi. Minulla meni koko lasagnelevypaketti (rainbow luomulasagnelevy). Linssit heitin tomaattikastikkeen sekaan suoraan kokoamista helpottaakseni.

Ensi kerralla laitan herkkusieniä tuplamäärän, koska menevät kokoon paahdettaessa niin kovasti ja ovat meidän perheen suosikki.

Käyttäjä33222
Seuraa 
Liittynyt15.5.2021

Ihme nillitystä. Itse luen ainesosat ja sovellan niitä makuni ja vieraitteni mieltymysten mukaan. Tämä on tosi hyvä ohje ja monelle olen tämän reseptin saanut jakaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.