
Friteerattu juusto maistuu jälkiruokana suosikkihedelmien kanssa.
Kolatun Juustola toimii Soppa365:n yhteistyökumppanina Taste of Helsinki -tapahtumassa 2014.
Friteerattu brie-juusto ja hedelmät
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja pilko hedelmät. Pilko juustot haluamasi muotoiseksi.
-
Sekoita veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
-
Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
-
Kuumenna öljy esimerkiksi 1,5 litran kattilassa n. 170-180 asteeseen.
-
Mikäli sinulla ei ole mittaria, voi öljyn kuumuuden testata laittamalla sinne pienen hedelmäpalan. Mikäli palanen alkaa kiehua rasvassa voimakkaasti, on öljy tarpeeksi kuumaa.
-
Pyöritä juustopalat taikinassa ja lisää ne kauhaa tai pihtejä apuna käyttäen öljyyn. Friteeraa juustoja 1-2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan.
-
Tarjoa lämpöisenä hedelmien kera.