Kolatun Juustola on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Timo Kaplas

Täyteläisessä juusto-päärynäpiirakassa maistuu myös kaneli.

Kolatun Juustola toimii Soppa365:n yhteistyökumppanina Taste of Helsinki -tapahtumassa 2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Päärynä-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
margariinia
1
dl
sokeria
1
kpl
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2-3
kpl
päärynää ohuina siivuina
6-8
viipaletta
Kolatun brie-vuohenmaitojuustoa
1
prk
kermaviiliä
1
kpl
kananmuna
0,5
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
  2. Sekoita jauhoihin kaneli ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan.
  3. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 25-senttiseen piirasvuokaan jauhotetuin käsin painelemalla.
  4. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ensin pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi.
  5. Siivuta brie ohuiksi viipaleiksi.
  6. Levitä päärynä- ja briesiivuja lomittain piirakkataikinalle.
  7. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään ja kaada piirakan päälle.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Thaimaalaiset kookosletut sopivat niin brunssille kuin jälkiruoaksi. Lastaa päälle karamellisoitua banaania ja suolapähkinöitä, ja nauti!

Milloin viimeksi paistoit lettuja? Hirmu helppo herkku kannattaa palauttaa mieleen, kun mietit erityistä tarjottavaa loma-aamuun tai viikonloppuun.

Tällä kertaa lettutaikina valmistetaan thaityyliin kookosmaitoon. Koska kookosmaito sisältää melko paljon rasvaa, taikinaan ei tarvitse...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalaiset kookosletut

Ainekset

Taikina
2
isoa kananmunaa
4
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
paahdettuja kookoshiutaleita
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
n. 3
rkl
voita tai kookosöljyä paistamiseen
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookosmaito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput taikinan ainekset.

  2. Paista taikinasta voissa tai kookosöljyssä ohuita lettuja.

  3. Tarjoa letut karamellisoitujen banaanien (ohje alla) ja suolapähkinöiden kanssa.

Karamellisoidut banaanit

Ainekset

4
banaania
4
rkl
voita
4
rkl
(fariini)sokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit.

  2. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää banaanit, sokeri, kaneli ja suola. Paista muutama minuutti, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Kommentit (3)

antidroga

Onko kuvassa olevat vihreävartiset pallukka päässä olevat unikonkukintoja?

Jos on, niin kuva johdattelee huumeiden käyttöön.

Vierailija

Ei todellakaan johdattele.
Ihania lettusia muuten. Nam.

Sari443

Todella herkullisia!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Giniltä maistuva jäähile viimeistelee tuorejuustolla täytetyt omenat joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 8−12 t
Vaikeustaso
Helppo

Jouluomena ja katajanmarja-granita

Ainekset

4
omenaa
Granita
½
l
vettä
1
dl
sokeria
8
katajanmarjaa
1
tl
giniä
Tuorejuustotäyte
200
g
tuorejuustoa
2
tl
sokeria
½
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Leikkaa omenan yläosasta ”lakki” pois. Koverra omenan sisus ja siemenkota lusikalla varoen omenan reunoja. Säästä sisuspalat granitaan. Laita lakki takaisin ja siirrä omenat pakastimeen odottamaan.

  2. Keitä vettä, sokeria, omenan koverruspaloja ja katajanmarjoja kattilassa pari minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada liemi tehosekoittimeen, lisää gini ja soseuta 1 minuutti. Siivilöi liemi pakastusta kestävään kannelliseen astiaan. Pakasta vähintään 8 tuntia tai yön yli.

  3. Tee täyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kaneli kulhossa. Siirrä seos hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

  4. Raavi jäätyneestä granitasta haarukalla jäähilettä. Ota omenat pakastimesta, täytä ne tuorejuustoseoksella ja lusikoi päälle granitaa. Nosta lakki omenan päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähtianiksella ja kardemummalla maustetun kirsikkajäädykkeen sisälle kätkeytyy rapeaa riisisuklaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t + jäädykkeen jäätyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkajäädyke

Ainekset

500
g
pakastekirsikoita sulatettuna
2
rkl
sokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
2
tähtianista
2
ohutta appelsiininkuoriviipaletta
3
keltuaista
½
dl
sokeria
1⅓
dl
täysmaitoa
2
dl
kermaa kevyenä vaahtona
Riisisuklaatäyte ja -koriste
50
g
suklaata
2
dl
riisimuroja
Koristeluun
riisisuklaata
suklaakuorrutteisia piparkakkupalloja (esimerkiksi Kantolan)
pakastekuivattuja vadelmia

Työvaiheet

  1. Aloita jäädykkeen valmistaminen keittämällä sulatetut kirsikat ja niistä tullut neste sokerin, kardemumman, tähtianiksen ja appelsiininkuoren kanssa. Keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta tähtianikset ja appelsiininkuori pois ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa vispilällä. Kiehauta maito kattilassa ja kaada kuuma maito pikkuhiljaa keltuais-sokeriseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja keitä sitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Kaada kattilasta kulhoon jäähtymään.

  3. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Jätä kylmään odottamaan.

  4. Tee riisisuklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita joukkoon riisimurot. Levitä riisisuklaa leivinpaperin päälle pellille ja laita hetkeksi kylmään jämähtämään.

  5. Vuoraa noin 1 litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla. Helpoiten tämä käy, kun leikkaat leivinpaperista pohjan ja reunojen kokoiset palat ja sipaiset pienen määrän ruokaöljyä, joiden avulla kiinnität leivinpaperit vuokaan.

  6. Kun vuoka on valmis ja jäädykkeen ainekset ovat jäähtyneet, sekoita kirsikat ja maito-keltuaisseos keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto nuolijalla nostellen.

  7. Kaada seos vuokaan.

  8. Painele lopuksi vuoan sisälle riisisuklaata paloina sydämeksi koko vuoan pituussuunnalta. Jätä noin puolet riisisuklaasta koristeluun.

  9. Tasoita vielä jäädykkeen pinta lusikalla, kääräise vuoka kelmuun ja anna jäädykkeen jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

  10. Kumoa jäädyke ennen tarjoilua vuoasta tarjoiluvadille. Poista leivinpaperit pinnalta ja koristele jäädyke riisisuklaalla, suklaakuorrutteisilla piparkakkupalloilla sekä esimerkiksi tuoreilla kirsikoilla tai pakastekuivatuilla vadelmilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Joulun tyylikkäin jälkiruoka on konjakkiluumuilla aateloitu suklaamousse. Voit valmistaa mousset annosmaljoihin viilentymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Mikä tekee ateriasta juhlavan? Vastaus on usein jälkiruoka. Pienikin jälkkäri saa tavallisen aterian muuttumaan erityiseksi ja saa ruokailijat pysähtymään yhteiseen pöytään pidemmäksi aikaa.

Tässä ohjeessa hyödynnetään kuivattuja luumuja, joista valmistetaan tumman suklaan kanssa tyylikäs...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-suklaamousse

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (64%)
100
g
kuivattuja luumuja
½
dl
vettä
½
dl
kermaa
2
rkl
konjakkia
½
tl
kanelia
dl
kermaa
½
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
25
g
tummaa suklaata
½
dl
kuorellisia manteleita
1–2
tuoretta luumua

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa veitsellä hienoksi muruksi.

  2. Paloittele luumut pieneen kattilaan ja lisää vesi, kerma, konjakki ja kaneli. Keitä, kunnes luumut ovat pehmenneet.

  3. Soseuta luumut kuumina ja sekoita joukkoon suklaa muutamassa erässä. Anna jäähtyä noin 30 asteiseksi.

  4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla. Kääntele kerma luumuseoksen joukkoon muutamassa erässä.

  5. Jaa suklaamousse jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään
    puoleksi tunniksi.

  6. Höylää kuorimaveitsellä suklaasta lastuja ja leikkaa mantelit viipaleiksi. Viipaloi myös luumut. Koristele annokset suklaalla, mantelilla ja luumuilla.

Kommentit (1)

Cucina

Tämä hieno jälkiruoka oli helppo ja nopea valmistaa. Jälkiruoka ei ole ollenkaan makea. Lisää sokeria, jos kaipaat lisää makeutta!