
Paahdetut punajuuret syntyvät helposti uunissa. Raaka-aineeksi riittävät punajuuri, valkosipuli, rosmariini ja oliiviöljy.
Punajuurta pidetään voimajuureksena. Se sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Vitamiinejakin löytyy: A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia, joka vaikuttaa suotuisasti punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan. Myös punajuuren kuitu on arvokasta. Prinsessojen kotitalous -blogin resepti
Paahdetut rosmariini-valkosipulipunajuuret
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja pilko punajuuret uunivuokaan. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja rosmariininoksat. Kaada päälle tilkka oliiviöljyä ja sekoita. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi ripottele vähän sormisuolaa. Paahda uunissa kypsäksi 200 asteessa.