MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
MasterChef VIP

MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Mikko von Hertzen valmistaa paistettua siikaa, porkkanasosetta, belugalinssejä ja paahdettua kukkakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Vaikea

Porkkanasose

Ainekset

1
kg
luomuporkkanaa
1
l
porkkanamehua (sokeroimatonta)
2
rkl
voita
1/2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat. Freesaa pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada päälle vain niin paljon porkkanamehua, että palat peittyvät juuri ja juuri.

Kun porkkanat kypsiä, poista keitin vesi eri astiaan ja soseuta porkkanapalat tehosekoittimessa.

Lisää hieman voita, loraus kermaa, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Käytä keitinvettä mahdolliseen ohentamiseen. Makustele ja mausta makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä ja tähtianista. Siikakeitossa pääosassa on thaityylinen raikkaantulinen liemi, joka sopii ihanasti vaalealihaiselle kalalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen siikakeitto

Ainekset

1
fenkoli
100
g
siitakesieniä
15
g:n pala
inkivääriä
1
sitruunaruoho
1
punainen chili
500
g
siikafileetä
1
l
hyvää kasvislientä
1
dl
cashewpähkinöitä
2
tl
kalakastiketta
1
tl
hunajaa
1
tähtianis
2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
1
dl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista mahdolliset kuivahtaneet varret pois. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  2. Puhdista siitakesienet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  3. Leikkaa sitruunaruohosta kuiva kanta ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Pese chili, halkaise ja leikkaa pois valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nypi siikafileistä mahdolliset ruodot pois. Poista myös nahka. Leikkaa fileet viipaleiksi.
  5. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää fenkolit, sienet, inkivääri, sitruunaruoho, chili ja cashewpähkinät. Mausta kalakastikkeella, hunajalla ja tähtianiksella. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvit­taessa suolalla.
  6. Lisää keittoon siikafileeviipaleet, sitruunamehu ja huuhdotut babypinaatin lehdet. Peitä kattila kannella, nosta liedeltä ja anna hautua vielä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele korianterilla.
     

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Elvi Rista

Tämä Espanjasta ja Meksikosta tuttu keitto on sukua ranskalaiselle bouillabaisselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen keitto merenelävistä, Sopa de mariscos

Ainekset

1
vihreä chili
1
punainen suippopaprika
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
aniksen siemeniä
1
tl
kuminan siemeniä
tilkka rypsiöljyä
1
tl
sokeria
ripaus savustettua paprikajauhetta
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
l
kanalientä
400
g
vaalea kalaa paloiteltuna, esimerkiksi kuhaa tai ahventa
200
g
jättikatkaravunpyrstöjä
1
kg
puhdistettuja sinisimpukoita
2
limetin mehu
1
ruukku
korianteria hienonnettuna
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Poista paprikasta myös siemenkota ja paloittele malto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota kuminan ja aniksen siemenet tilkassa öljyä. Lisää heti mukaan paloitellut vihannekset ja kuullota viisi minuuttia. Lisää mukaan sitten sokeri, savustettu paprikajauhe ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää sitten mukaan paloiteltu kala, ravut sekä sinisimpukat. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan limetin mehu ja hienonnettu korianteri. Mausta keitto vielä suolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen lohisoppa

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
500
g
kasviksia, esimerkiksi hoikkaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja litteitä herneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
kookosmaitoa
noin 6
dl
kasvislientä
400
g
ruodotonta, nahatonta lohta
1
dl
purkkimaissia
Tarjoiluun:
limettimehua, korianteria, thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).
  2. Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.
  3. Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.
  4. Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.

Kommentit (2)

Vierailija

Onko ”tlk” tässä reseptissä teelusikallinen vai tölkki kun kyse on kookosmaidosta? En usko että keittoon saa kookoksen makua teelusikallisella.

Juanita777

Tlk on kyllä tölkki...tl on teelusikallisen lyhenne:)!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Balilaisittain valmistetusta kalakeitosta ei puutu makua! Kookosmaito pyöristää maut yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Balilainen peruna-kalakeitto

Ainekset

8
dl
vettä
2
dl
pakasteherneitä
4
isoa perunaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
1
kalaliemikuutio
500
g
kuhafileetä
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
2
rkl
sambal oelek -tahnaa
1
rkl
kalakastiketta
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lientä varten.

  2. Laita herneet siivilään, huuhtele ja jätä valumaan.

  3. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.

  4. Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne tehosekoittimeen, lisää kurkuma ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

  5. Paista sipulitahnaa öljyssä pannussa noin minuutti. Lisää perunat ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio, kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua 5–8 minuuttia, kunnes peruna on kypsää. Leikkaa sillä aikaa kala pieniksi suupaloiksi.

  6. Sekoita kookosmaito, sambal oelek ja kalakastike keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalat kiehuvaan liemeen ja hauduta kannen alla noin 4 minuuttia. Hienonna sillä aikaa basilika.

  7. Lisää herneet ja basilika juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)