Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Nauti ceviche ruis- tai maissilastujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valmista alkupalaksi New Yorkissa suosittu ceviche

Ainekset

200
g
ruodotonta kalafileetä kuutioina (lohta tai kuhaa)
2
kpl
limetin mehu
3/4
kpl
punasipulia
1/2
kpl
tuoretta chiliä
3/4
kpl
granaattiomena
1/2
tl
suolaa
1/2
kpl
ruukku tuoretta korianteria
tarjoiluun ruis- tai maissilastuja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala noin sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Irrota granaattiomenasta sen sisällä olevatmehukkaat siemenet. Yhdistä aineksetja lisää suola seokseen. Ota muutama korianterinlehti sivuunkoristelua varten, hienonna loput cevichen joukkoon.
  2. Anna ruuan tekeytyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista. Voit tehdä cevichen valmiiksi jo muutama tunti etukäteen. Tarjoa ceviche ruis- tai maissilastujen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Oliiviöljy on tomaattikeiton silkinpehmeän suutuntuman salaisuus. Ennen tomaattisesonkia keitto valmistuu säilötyistä tomaateista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattikeitto

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
4–5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5
cm:n pala
kuivahtanutta vaaleaa leipää
n. 180
g
kirsikkatomaatteja
PINNALLE
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi basilikasta lehdet erilleen, hienon­na varret.

  2. Kaada öljy kattilaan ja lisää valko­sipuli. Lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua, mut­ta ei ole ruskistunut.

  3. Lisää basilikan varret ja rouhi jouk­koon mustapippuri. Kuumenna sekoit­taen minuutin verran.

  4. Kumoa tomaatit kattilaan ja huuhtele tölkit vedellä. Lisää vesi, suola ja sokeri. Painele tomaatit rikki puulastalla.

  5. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon leipä. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 40–45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Keitto saa olla koostumukseltaan paksua. (Sitä ei tarvitse soseuttaa.)

  6. Paista kirsikkatomaatteja pannulla pari minuuttia. Annostele keitto lauta­sille, lisää kirsikkatomaatit ja basilikan­lehdet. Valuta pinnalle vielä öljyä.

Vinkki Käytä keitossa miedohkoa olii­viöljyä sen verran kuin raaskit, kuitenkin vähintään ¾ dl.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Papukeitto ei väreillä ilottele, mutta makua riittää senkin edestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min + papujen liottaminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Pasta e fagioli eli pasta-papukeitto

Ainekset

PAVUT
3
dl
kuivattuja borlottipapuja
2
porkkanaa
1
sipuli
2
lehtisellerin vartta
5
valkosipulinkynttä
4
salvian oksaa
1
tl
suolaa
n. 1½
l
vettä
KEITTO
2
valkosipulinkynttä
8
salvianlehteä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ditalini- tai zitapastaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä ja anna papujen liota yön yli.

  2. Valuta pavut ja laita ne pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipu­li muutamaan osaan. Leikkaa lehti sellerit muutamaan palaan. Kuori valkosipulinkynnet.

  3. Laita kasvikset, suola ja salvian oksat pataan. Kaada päälle vesi.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske läm­pöä ja peitä pata kannella. Anna pa­pujen kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Poimi kasvikset ja salvian oksat pois. Valuta pavut niin, että otat lie­men talteen.

  6. Soseuta puolet pavuista ja puolet keitinliemestä keskenään tehosekoit­timessa tai monitoimikoneessa.

  7. Valmista keitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi salviasta lehdet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli sekä salvia. Kaada joukkoon papu­liemiseos ja loput pavut. Lisää lientä sen verran, että keitosta tulee paksuhkoa. Kuu­menna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.

  8. Keitä pasta suolalla maustetus­sa vedessä 3 minuuttia vajaaksi keittoajastaan.

  9. Lisää valutettu pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä muutama minuutti. Valuta pin­nalle oliiviöljyä.

Vinkki Voit myös paistaa salvian­lehdet pannussa öljyssä ja lisätä ne keiton pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Yksi suosittujen Shanghai-tacojen covereista tulee tässä. Kuten alkuperäisessä, myös tässäkin ohjeessa pienen tortillan päälle lastattujen täytteiden sekaan lusikoidaan kolmea toisiaan täydellisesti täydentävää kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat katkarapu-tacot

Ainekset

24
kpl (noin 300 g)
raakoja kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
1
dl
riisijauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
sipulijauhetta
2
kananmunaa
2–3
dl
pankojauhoja
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Chili-seesamimajoneesi
dl
majoneesia
1
rkl
srirachaa tai muuta tulista chilikastiketta
1
rkl
seesaminsiemenöljyä
2
tl
limenmehua
ripaus suolaa ja sokeria
Hunaja-minttujogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
2
tl
hunajaa
ripaus suolaa
Lisäksi
12 pientä maissitortillaa
hoisin-kastiketta
limeä
tuoretta chiliä
tuoretta minttua tai korianteria
rapeaa salaattisekoitusta ja sinimailaisen ituja

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravun pyrstöjä jääkaapissa muutamia tunteja. Valuta siivilässä. Kuivaa talouspaperilla.
  2. Mittaa lautaselle riisijauho, suola, paprikajauhe ja sipulijauhe. Sekoita toiselle lautaselle kananmunat ja kolmannelle lautaselle pankojauhot.
  3. Pyörittele katkaravunpyrstöt ensin riisijauhoseoksessa, tämän jälkeen kasta kananmunaan ja lopuksi pyörittele ne pankojauhoissa.
  4. Nosta paneroidut katkaravut leivinpaperin päälle kuivahtamaan siksi aikaa, kun valmistat tacojen muut täytteet.
  5. Sekoita chili-seesamimajoneesin ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa chilikastikkeella tulisemmaksi.
  6. Sekoita hunaja-minttujogurtin ainekset keskenään. Pese ja leikkaa limet lohkoiksi. Viipaloi chilit. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa.
  7. Levitä maissitortillat leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  8. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa 180 asteeseen. Nosta korkeintaan kolmasosa katkaravuista öljyyn reikäkauhalla tai atuloilla. Kypsennä välillä kääntäen, kunnes pyrstöt ovat kauniin kullanruskeita. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Kypsennä näin myös loput katkaravun pyrstöistä.
  9. Lämmitä tortilloja uunissa muutaman minuutin. Kokoa tacot levittämällä tortilloille chili-seesamimajoneesia, hoisin-kastiketta, salaattisekoitusta, hunajajogurttia, rapeita jättikatkaravunpyrstöjä ja vielä majoneesia ja hoisin-kastiketta.

  10. Viimeistele sinimailaisen iduilla, chilillä ja mintulla tai korianterilla. Jokainen ruokailija voi maustaa oman taconsa limenmehulla.

Kommentit (0)