Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Nauti ceviche ruis- tai maissilastujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valmista alkupalaksi New Yorkissa suosittu ceviche

Ainekset

200
g
ruodotonta kalafileetä kuutioina (lohta tai kuhaa)
2
kpl
limetin mehu
3/4
kpl
punasipulia
1/2
kpl
tuoretta chiliä
3/4
kpl
granaattiomena
1/2
tl
suolaa
1/2
kpl
ruukku tuoretta korianteria
tarjoiluun ruis- tai maissilastuja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala noin sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Irrota granaattiomenasta sen sisällä olevatmehukkaat siemenet. Yhdistä aineksetja lisää suola seokseen. Ota muutama korianterinlehti sivuunkoristelua varten, hienonna loput cevichen joukkoon.
  2. Anna ruuan tekeytyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista. Voit tehdä cevichen valmiiksi jo muutama tunti etukäteen. Tarjoa ceviche ruis- tai maissilastujen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Haukipullien maustama kookoslaksa on upeaa viikonloppuruokaa. Pähkinäinen laksatahna ja kookosmaito tekevät liemestä ihanan täyteläisen.

Viinisuositus: Kun ruoassa on mausteisuutta, viinissä on hyvä olla sekä mausteisuutta että hedelmäisyyttä. Wolfberger Gewurztraminerin, 9,48 e (0,375 l), maku on makeahkon päärynäinen, mutta kiva hapokkuus raikastaa viinin makua. Viinin makuprofiili onkin täydellinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipullalaksa

Ainekset

600
g
haukea jauhettuna
1
valkosipulinkynsi
1
miedohko chilipalko
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
1
kananmuna
2
rkl
korianteria hienonnettuna
2
tl
thaimaalaista kalakastiketta
½
tl
suolaa
Liemipohja
1
annos laksatahnaa (ohje alla)
2
salottisipulia
2
prk (8 dl)
kookosmaitoa
4
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä kasviksia (esim. broccoli, pinaatti, herneenpalot)
250
g
riisinuudeleita
Lisäksi
1
ruukku korianteria ja/tai thaibasilikaa
1
rs
versoja tai ituja
4
sipulinvartta

Työvaiheet

  1. Jos jauhat hauen itse, laita haukifileet hetkeksi pakastimeen, jolloin ne on helpompi jauhaa. Tee liemeen tuleva laksatahna valmiiksi (ohje alla).

  2. Valmistele kalapullien taikina. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota valkosipulia, chiliä ja inkivääriä öljyssä keskilämmöllä pari minuuttia. Laita pannu sivuun. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kevyesti. Hienonna korianterinlehdet.

  3. Leikkaa kylmät haukifileet kuutioiksi ja jauha ne nopeasti lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Voit myös jauhaa hauen tehokkaalla sauvasekoittimella.

  4. Sekoita jauhettu hauki, kuullotetut mausteet, kananmuna, korianterisilppu, kalakastike ja suola kulhossa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nosta taikina viileään 15 minuutiksi. Tee sillä välin liemi valmiiksi.

  5. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa (3 l) keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää aiemmin tekemäsi laksatahna kattilaan sipulien joukkoon. Paista pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos.

  6. Pyörittele haukitaikina palloiksi kostutetuin käsin tai lusikkaa apuna käyttäen. Lisää haukipullat kuumaan liemeen ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit ja kasvikset. Jatka keittämistä nuudelipakkauksen ohjeen mukaan.

  7. Viimeistele tuoreilla yrteillä, iduilla ja kevätsipulilla.

Laksatahna

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
panang-currytahnaa
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
red curry -tahnaa
2
tl
fariinisokeria
1
tl
kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet.

  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon. Surauta sekaisin.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei valkosipulilla pienintäkään merkitystä ainakaan kalapohjaisissa (jos oikeasti muissakaan) ruuissa. Ihan voi hauelle tehdä normaalin lihapullatyyppisen pohjan runsaalla mustapippurilla höystettynä. Tosin hauesta tulee aina vähän kovahkoa ja sitkeää kalapullina, laittoi mitä vain. Ja miksi lähes kaikkin liha- ja kalaruokiin tungetaan väkisin sipulia kun se ei ainakaan sitä kalan tai lihan aitoa makua paranna, hävittää loputkin vain. Ja tuolla olemattomalla suolamäärällä ei muutenkaan makua. Onneksi ohjeessa ei mainittu sitä pakollista tilliä.

Vierailija

Oliskohan jotain ajatusta millä cashewn voisi korvata tahnasta (pähkinäallergikkoa ajatellen)? :)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hirmu helppo katkarapukastike valmistuu valkosipulituorejuustosta ja kuutioiduista tomaateista sillä aikaa, kun pasta kiehuu kypsäksi. Lisää ravut joukkoon vasta lopuksi, niin ne eivät sitkisty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-tomaattipasta

Ainekset

2
ps (à 180 g)
sulatettuja, kuorittuja pakastekatkarapuja
500
g
pastaa
4
tomaattia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai oliiviöljyä
2
dl
pastan keitinvettä
½
kasvisliemikuutio
1
prk (200 g)
valkosipulituorejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
lehtipersiljaa (ja chiliä)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Hienonna sillä aikaa tomaatit, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

  3. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan.

  4. Lisää puolet tomaateista, pastan keitinvesi, kasvisliemikuutio, tuorejuusto ja mausteet. Keitä, kunnes juusto sulaa.

  5. Lisää lopuksi valutetut katkaravut, kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja loput hienonnetut tomaatit ja chiliä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kun liemeen lisää sitruunaruohoa, inkivääriä ja valkosipulia, pikaisestakin keitosta tulee takuulla herkullinen. Valmiiden kasvissuikaleiden sijaan voit käyttää keittoon myös pakastevihanneksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-nuudelikeitto

Ainekset

4
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
15
cm:n
pätkä sitruunaruohoa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
punaista currytahnaa
1
kasvisliemikuutio
600
g
maustamatonta tofua
200
g
nuudeleita
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset, Aasia)
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet, kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä, valkosipulia ja sitruunaruohoa muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaitoa, currytahna ja kasvisliemikuutio ja keitä 5 minuuttia. Kuutioi sillä aikaa tofu. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle.

  4. Laita tofu ja kasvikset liemeen ja keitä 2 minuuttia. Lisää soijakastike.

  5. Valuta nuudelit ja nosta kulhojen pohjalle. Nosta päälle lientä, tofua ja kasviksia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Savutofu sopii täyteläiseen keittoon mainiosti savukalan tilalle. Herkullinen vegaaninen soppa saa makua myös fenkolista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen savutofukeitto

Ainekset

6
kiinteää perunaa
3
keskikokoista porkkanaa
1
sipuli
1
fenkoli
3
rkl
rypsiöljyä
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
10
maustepippuria
1
pkt
savutofua
2
prk
kaurakermaa
½
tl
suolaa
¼
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkolista sormimaiset oksat pois ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja suikaloi.

  2. Kuumenna öljy (2 rkl) kattilassa ja kuullota siinä kasviksia noin 5 minuuttia.

  3. Lisää vesi, liemikuutiot ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  4. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Kuumenna öljy (1 rkl) pannussa ja ruskista siinä tofukuutiot.

  5. Lisää kattilaan kaurakerma ja tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi suola ja hienonna päälle tuoretta tilliä. Koristele fenkolintupsuilla.

Vinkki Kokeile maustaa keitto lopuksi raastetulla sitruunankuorella.

Kommentit (3)

Velimatti

Haistakaa Huilu, mitään kalakeittoa.  Koettakaa nyt keksiä jotain jota nämä nimikokit keksivät kuukausittain. Ihan puppua Teidän jutut.

Kihtikohtaus

Soijaa tungetaan nykyään joka ikiseen paikkaan ja saa sen kanssa olla varovainen.
Saan erittäin kipeän niveltulehduksen ja kihtikohtauksen jos syön edes hitusen tuotetta jossa on soijaa jossakin muodossa, tofu on pahinta.

Vierailija

Tässä uudestaan sensuroimanne kommentti - saa vapaasti poistaa taas :D

Mikään ei voita kalatonta kalakeittoa, paitsi tofuton tofukeitto

PS ihmiset kirjoittavat kriittisiä kommentteja tasan niin kauan kuin julkaisette tämmöisiä moskareseptejä. Enemmistö ihmisistä sentään ON tokuissaan. Lehtenne linja on muuttunut aivan älyttömäksi, teitä ei voi enää ottaa vakavasti ja todistatte sen päivittäin.