Me Naiset on lisännyt 1126 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Meksikolainen kasviskeitto saa potkua jalapenoista ja suolaa tortillasipseistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskeitto Meksikosta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
isoa porkkanaa
2
paprikaa
1
sellerinvarsi
1 1/2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
1
l
kana- tai kasvislientä
3
dl
käyttövalmiita papuja
Pinnalle
jalapenoja
tortillasipsejä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat, paprikat ja selleri viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, porkkanaa ja selleriä  3–5 minuuttia. Lisää paprikat, tomaattimurska ja kasvis­liemi. Keitä 10 minuuttia. Lisää pavut ja kuumenna. Koristele keitto jalapeno­viipaleilla ja tortillasipseillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1126 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Porokeitto
Porokeitto

Olen saanut tämän reseptin vuonna -35 syntyneeltä mummoltani ja se on taivaallisen hyvää. Ehkä ihaninta on se, että se on minulla kirjoitettuna mummoni käsialalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1h
Vaikeustaso
Helppo

Porokeitto

Ainekset

6
isoa
perunaa
n. 400
g
poron lihaa
1
sipuli
2
dl
kermaa
1
pkt
viherpippurinmakuista Koskenlaskijaa
1
kpl
lihaliemikuutiota
1/2
tl
rakuunaa

Työvaiheet

Kolmen litran kattilallinen keittoa

1. Kuori ja pilko perunat kattilaan
2. Lisää 2 litraa vettä sekä lihaliemikuutio ja keitä perunat kypsiksi
3. Kuori ja pilko sipuli
4. Kypsennä sipuli ja poronlihat pannulla
5. Lisää sipuli-poroseos kypsien perunoiden joukkoon
6. Sulata viherpippuri Koskenlaskija pienissä paloissa keiton liemeen
7. Lisää rakuuna
8. Kaada lopuksi joukkoon kerma

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.